Ispiši ovu stranicu
Petak, 06 Srpanj 2018 10:29

Dogovori za opremanje i osposobljavanje vatrogastva

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OPERATIVNO-TEHNIČKI STOŽER HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE U POŽEGI -

POŽEGA – Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije bila je u objektu „Zlatni Lug“ domaćin sjednice Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice koje je tijelo na državnoj razini, a okuplja zapovjednike svih županijskih vatrogasnih zajednica.

- Nakon godina lošeg upravljanja stvari se mijenjaju na bolje i ova županija čini korake ka razvoju i boljim uvjetima života - kazao je pozdravljajući tridesetak sudionika zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović i dodao da ovdašnje vatrogastvo ima dugu tradiciju, ali i široku potporu sredine što će se nastaviti.

Pozdravne riječi uputio je i predsjednik VZ ove županije Željko Petrović, a njen zapovjednik Josip Ugrin predstavio je gostima vatrogastvo županije.

Raspravljano je o programu opremanja i osposobljavanja vatrogastva koji je potaklo Ministarstvo poljoprivrede i financira ga s 40 milijuna kuna.

- Dogovorili smo kriterije raspodjele za nabavu opreme i vozila koja će kupiti to ministarstvo, a HVZ će u potpunosti odrediti sve potrebe - kazao nam je Željko Popović, načelnik HVZ, koji je na čelu Stožera.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje pokrenula je projekt osposobljavanja vrijedan 15 milijuna eura kojim je predviđeno otvaranje vježbališta za obuku svih pripadnika Civilne zaštite i drugih srodnih službi, a Strategijom obrazovanja obuhvatit će se uspostava pet takvih vježbališta po pojedinim regijama u našoj zemlji.

Tekst: J.T. Foto: Kronika požeško-slavonska

Galerija slika