Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 24 Rujan 2012 12:41

Za 1.600 kuna radi 101 osoba

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA MLADIH BEZ RADNOG ISKUSTVA -

POŽEGA - Kroz mjeru Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa nezaposlenim osobama bez radnog iskustva u zvanju omogućuje se stjecanje radnog iskustva potrebnog za pristupanje majstorskom, stručnom ili državnom ispitu te povećanje zapošljivosti visoko obrazovanim osobama bez radnog iskustva u zvanjima za koje nije propisano polaganje stručnog ispita. Od 05.03 do danas u mjeru Stručno osposobljavanje. za rad u PS Požega uključena je 101 osoba na Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa uz mjesečnu naknadu od 1.600 kuna.

U suradnji s jedinicama lokalne samouprave i nevladinih udruga, Zavod sufinancira, odnosno financira zapošljavanje u javnim radovima. Ovim programom djeluje se na uključivanje u programe društveno korisnog rada dugotrajno nezaposlenih osoba na tržište rada. Programi javnih radova su komunalni, edukativni, socijalni (briga o starijim i nemoćnim osoba, osobama s invaliditetom, djeci i mladima s posebnim potrebama), kulturni te zaštita okoliša i ekologija.

U programu javnog rada od javnog poziva, odnosno od 05.03.2012. godine zaposlene su 268 dugotrajno nezaposlene osobe na području naše Županije. Ove osobe su zaposlene na određeno vrijeme od nekoliko mjeseci koliko traju javni radovi ili po projektu udruga

Potpore za zapošljavanje koriste 27 poslodavaca sa područja naše Županije za ukupno 35 osoba, a potpore za samozapošljavanje odobreno su za 6 nezaposlenih osoba koje pokreću vlastiti posao.