Ispiši ovu stranicu
Subota, 18 Veljača 2012 12:15

Prijavljeno 650 osoba

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA -

POŽEGA - Na području policijske uprave Požeško-slavonske tijekom prošle je godine bilo zabilježeno 500-ak prekršaja javnog reda i mira što je na razini prethodne godine.

Zbog tih je prekršaja bilo prijavljeno 650 osoba. I nadalje je najbrojnija svađa, vika i tuča na javnom mjestu a slijedi 90-ak prekršaja vezanih uz vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba. Prekršaji javnog reda i mira najčešće se događaju nedjeljom  od 18 do 24 sata.

Prema riječima Dalibora Bauera zamjenika načelnika  policijske uprave  u više od polovice slučajeva prekršaje su počinile osobe pod utjecajem alkohola. Među 650 prijavljenih osoba njih 50 bilo je maloljetno a zbog narušavanja javnog reda i mira lani  je bilo prijavljeno i 56 žena.

Prošloga je mjeseca na području PU Požeško-slavonske bilo zabilježeno 35 prekršaja što je za gotovo 15 posto manje prekršaja nego li lani u istome razdoblju. Bilo je prijavljeno 55 osoba ili 18 više nego li u studenom prošle godine. Među prijavljenima bilo je i 18 povratnika odnosno svaka treća osoba je od ranije poznata policiji zbog činjenja tih prekršaja. (V.Re.)