Ispiši ovu stranicu
Utorak, 15 Travanj 2014 15:17

U deset zapljena 700 kg duhana

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

SVE VEĆI ŠVERC DUHANA I ALKOHOLNIH PIĆA -

POŽEGA - Proteklog tjedna u prostorijama PU požeško-slavonske održana konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Policijske uprave Ivana Radić prezentirala sigurnosne pokazatelje za prva tri mjeseca 2014. godine. Prezentirani su pokazatelji i sigurnosna problematika kriminaliteta, javnog reda i mira te prometnih nesreća i prometnih prekršaja. Također je javnost upoznata da je tijekom proteklih nekoliko tjedana uočen veći broj kaznenih djela krađa i teških krađa provaljivanjem u stanove i obiteljske kuće na području Policijske uprave požeško-slavonske.

- Početkom travnja u samo tri dana zaplijenjene su velike količine duhana. Prvi dan akcije pretresom kuće u Sulkovcima kod 59-godišnjaka pronađeno je 1 kilogram sitno rezanog duhana, isti dan u Jakšiću kod 60-godišnjaka je pronađeno 8 kilograma duhana u listu, 13 kg sitno rezanog i još 7 kg duhana te jedna ručno rađena rezačica s monofaznim motorom. Drugi dan akcije kod 58-godišnjeg Požežanina u Osječkoj ulici pretragom je pronađeno više od osamdeset kilograma duhana u listu i nešto sitno rezanog duhana. Treći dan u automobilu sisačkih registarskih oznaka kod 57-godišnjaka pronađeno preko 125 kartonskih kutija što je preko 40 kg sitno rezanog duhana kojeg je kupioIMG 7281 radi preprodaje, a u čemu mu je pomagao 52-godišnjak - rekla je glasnogovornica Radić te dodala kako je u prvom tromjesečju ove godine bilo je deset zapljena duhana, pri čemu je ukupno zaplijenjeno 441 kg sitno rezanog te 260 kg sušenog duhana, dvije rezačice. Deset osoba je prijavljeno, od toga 6 radi osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljena trgovina a protiv 4 osobe je poslana obavijesti o počinjenom prekršaju nadležnom carinskom uredu. Osim kazni, prekršitelji će morati platiti i trošarine, koje za sitno rezani duhan iznose 450 kuna po kilogramu, za 1000 cigareta 600 kuna dok je trošarina za duhan u listu 380 kn/kg - izjavila je Ivana Radić glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Prošlog mjeseca u akciji Policijske uprave požeško-slavonske i Carinarnice iz Slavonskog Broda u Požegi pronađena i oduzeta 281 litra razne rakije i aditiva za alkoholna pića u vlasništvu 58-godišnjaka. Isti dan su pretražene i prostorije 56-godišnjaka, prilikom čega je pronađeno 500 litara rakije i čistog alkohola. I protiv njih slijedi obavijest vezano za Zakon o trošarinama.