Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 18 Rujan 2013 08:35

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Provaljeno u vikendicu

U vremenskom periodu od 16. do 17. rujna 2013. godine, u Požegi, u ulici Vinogradarski put, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u vikendicu 39-godišnjeg vlasnika i otuđio  tehničke uređaje i razna pića. U istom periodu nepoznati počinitelj je pokušao provaliti u susjednu vikendicu u vlasništvu 54-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Nepovlasno posjedovao oružje

U utorak 17. rujna 2013. godine, u mjestu Skenderovci, temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi, policijski službenici su pretražili obiteljsku kuću 51-godišnjaka prilikom čega je pronađeno pet pušaka, tri pištolja, jedna automatska puška te nešto streljiva a koje je nepovlasno posjedovao. Protiv 51-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

 Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na  njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Kriminalističkim istraživanjem nad 44-godišnjim muškarcem, odgovornom osobom trgovačkog društva iz Velike, utvrđeno je postojanje osnova sumnje da kao odgovorna osoba nije podnio zahtjev za pokretanje stečaja iako je znao da je žiro račun njegovog trgovačkog društva u neprekidnoj blokadi u dužem vremenskom razdoblju, odnosno od 10. srpnja 2012. godine. Budući da je bio dužan podnijeti zahtjev za pokretanje sumnjiči ga se da je počinio kazneno djelo „Povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje iz čl. 626. st. 1 Zakona o trgovačkim društvima.

Prometna problematika

U utorak, 17. rujna 2013. godine dogodila su se dva bijega s mjesta prometne nesreće, prvi se dogodio oko 8. 50 sati u mjestu Kukunjevac i počinitelj je naknadno pronađen, a drugi oko 13.55 sati u Požegi, u Osječkoj ulici na parkiralištu Opće županijske bolnice.