Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 28 Studeni 2022 12:50

Kontrole prometa za vikend prikupile čak 85 prekršaja a najviše alkoholizirani i bez vozačke zaradio 20.000 kn kazne

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu  -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 85 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 50 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 26. studenoga 2022. oko 22 sata u mjestu Prekopakra, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,64 promila upravljao 43-godišnjak.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 20.000,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.