Ispiši ovu stranicu
Petak, 30 Rujan 2022 14:05

Sedmorica s područja Kutjeva počinila desetak kaznenih djela a dvojica odmah pritvorena

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 22-godišnjak i 38-godišnjak su  uz posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku, dok protiv svih počinitelja slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznenih prijava

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad sedmero hrvatskih državljana s područja Kutjeva koje se sumnjiči da su počinili više kaznenih djela.

Naime, u razdoblju od 17. do 20. lipnja 2022. u mjestu Grabarje u Ulici Stjepana Radića, 38-godišnjak je provalio u prostoriju skladišta ugostiteljskog objekta u vlasništvu 64-godišnjaka i otuđio razne proizvode.

Nadalje, 38-godišnjak je zajedno s 22-godišnjakom i 26-godišnjakom počinio krađu i tešku krađu provaljivanjem. U razdoblju od 26. do 30. kolovoza, osumnjičeni su u šumskom dijelu u blizini Kutjeva otuđili  nekoliko metara drvne mase bukve i hrasta te provalili u radne strojeve iz kojih su otuđili šumske lance i gorivo u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.

Također je utvrđeno da su 22-godišnjak, 26-godišnjakinja i 38-godišnjak u razdoblju 4./5. kolovoza 2022. u  blizini mjesta Stojčinovac iz šume otuđili nekoliko kubnih metara drvne mase hrasta i bukve u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.

Isto tako, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad  26-godišnjakom i 38-godišnjakom koje se sumnjiči da su u razdoblju od 30. kolovoza do 1. rujna u šumskom dijelu u blizini mjesta Migalovci otuđili nekoliko metara drvne mase u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.

Nadalje, 24-godišnjak i 38-godišnjak su počinili i kazneno djelo „Prijevara“ na način da su tijekom mjeseca kolovoza 2022. s 47-godišnjakinjom s područja Požege dogovorili  prodaju drvne mase koju su joj dovezli i naplatili nakon čega je utvrđeno da joj je dovezena drvna masa manja od dogovorene.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjakom, 22-godišnjakom i 26-godišnjakom koje se sumnjiči da su počinili kaznena djela „Oštećenje tuđe stvari“ i „Krađa“. Naime, osumnjičeni su u razdoblju od 31. kolovoza do 1. rujna 2022. u šumskom dijelu u blizini mjesta Velika oštetili rampu i otuđili više metara drvne mase u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.

Isto tako, utvrđeno je da su 16-godišnjak, 21-godišnjak, 22-godišnjak, 26-godišnjakinja i dvojica 26-godišnjaka i 38-godišnjak počinili i kazneno djelo „Izazivanje nereda“.

Naime,  osumnjičeni su dana 23. kolovoza 2022. oko 19.35 sati u mjestu Bektež na terasi ugostiteljskog objekta u vlasništvu 55-godišnjaka razbijali inventar, te se na parkiralištu verbalno i tjelesno sukobili i razbijali vozila.Tom prilikom su lakše ozlijeđeni 26-godišnjakinja i 38-godišnjak.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 22-godišnjak i 38-godišnjak su  uz posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku, dok protiv svih počinitelja slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznenih prijava.