Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 15 Srpanj 2021 10:12

Ugrožavali promet, jedan oštetio policijsko vozilo

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

U srijedu 14. srpnja 2021. oko 15.55 sati u mjestu Srednje Selo, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 61-godišnjaka koji je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 0,72 promila krećući se nogostupom, dok za vrijeme vožnje nije koristio zaštitnu kacigu. Prilikom kontrole navedeni kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu, niti bilo koji drugi dokument kojim bi se mogao utvrditi identitet te je revoltiran što će biti sankcioniran udario rukom u vjetrobransko staklo službenog vozila koje je puklo, dok se on lakše ozlijedio i pokušao udaljiti s mjesta događaja. 61-godišnjak je uhićen i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“ i prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 17.10 sati u Pakracu u Ulici Vinka Rehaka, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,23 promila upravljao 53-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Brestovcu u Ulici baruna Trenka.