Ispiši ovu stranicu
Petak, 04 Lipanj 2021 08:21

Vozio uz 2,85 promila alkohola pa spremljen na triježnjenje a 51-godišnjak uz alkohol sletio Volkswagenom

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,85 promila

U četvrtak 3. lipnja 2021. oko 13.25 sati u mjestu Gradište, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zatekli 50-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,85 promila, a također je utvrđeno da nije koristio sigurnosni pojas. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 50-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U prometnoj nesreći smrtno stradao 38-godišnji vozač

U četvrtak 3. lipnja 2021. oko 20.05 sati u mjestu Trenkovo u Ulici kralja Tomislava, 38-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih znaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te je došlo do zanošenja vozila i silaska na bankinu, a potom slijetanja van kolnika i udara u betonski stup u vlasništvu HEP-a. Vozač je prevezen na pružanje daljnje liječničke pomoći u OŽB Požega gdje je od posljedica ozljeda preminuo. Vezano za navedeno slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće tijekom protekla dva dana

U srijedu 2. lipnja 2021. oko 16.25 sati u Požegi na raskrižju na Trgu Svetog Trojstva, nepoznati vozač koji je upravljao nepoznatim vozilom dolaskom do raskrižja nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska prilikom čega je oduzeo prednost 18-godišnjem vozaču koji je upravljao motociklom marke „Aprilia“, požeških registarskih oznaka koji je tom prilikom pao s motocikla na kolnik i lakše se ozlijedio. Nakon prometne nesreće nepoznati vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.

U četvrtak 3. lipnja 2021. oko 6 sati u mjestu Završje, 51-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,10 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika i prevrnuo se na krov. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla dva dana dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Brodski Drenovac.