Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 06 Ožujak 2013 16:59

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

BIJEG S MJESTA PROMETNE NESREĆE

U srijedu, 27. veljače oko 14.40 sati u Požegi, u ulici Vranduk, nepoznati vozač mopeda je u zavoju prešao na suprotnu stranu kolnika pri čemu je udario u lijevo bočno ogledalo osobnog automobila marke „Opel“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnjak. Policijski službenici tragaju za nepoznatim vozačem mopeda.

DVIJE PROMETNE NESREĆE S MATERIJALNOM ŠTETOM

U srijedu 27. veljače 2013. godine oko 19.20 sati u mjestu Novo selo, u ulici Hrvatskih dragovoljaca, 32-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom marke „VW“, požeških registarskih oznaka, vozilom je naletio na psa kojeg vlasnik nije držao pod nadzorom. Policijski službenici tragaju za vlasnikom psa protiv kojeg obavezni prekršajni nalog.

Istoga dana oko 21.10 sati na kružnom toku ulica Miroslava Kraljevića, Armina Pavića, Arslanovci i Njemačke dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. 18-godišnja vozačica osobnog automobila marke „VW golf“, požeških registarskih oznaka, vozilom je započela ulazak u kružni tok, a da prethodno nije propustila osobni automobil marke „VW Polo“, također požeških registarskih oznaka kojim je neprilagođenom brzinom upravljao 20-godišnjak, prilikom čega je došlo do udara prednjim lijevim dijelom osobnog automobila „VW golf“ u desni bočni prednji dio osobnog automobila marke „VW Polo“. Protiv oba vozača slijede prekršajne prijave.

DVIJE TEŠKE KRAĐE PROVALJIVANJEM

U razdoblju od 24. do 28. veljače 2013. godine, u mjestu Stari Zdenkovac, nepoznati počinitelj (ili više njih), provalio je u šupu 49-godišnjeg vlasnika.

Tijekom noći sa srijede na četvrtak, 27./28. veljače 2013. godine u mjestu Vlatkovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) iskoristio je odsutnost 46-godišnjeg vlasnika i provalio u njegovu obiteljsku kuću i gospodarske zgrade. Policijski službenici tragaju za počiniteljima ova dva kaznena djela „teška krađa“, protiv kojih slijede kaznene prijave.

UDARIO U „POLA“ I POBJEGAO

U četvrtak, 28. veljače 2013. godine u vremenu od 22 do 24 sata u Požegi, u ulici Svetog Roka, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u parkirani osobni automobil „VW Polo“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 19-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.

PREVRNUO TRAKTOR NA VINCELOVSKOM PUTU

U četvrtak, 28. veljače 2013. godine oko 12.45 sati iznad grada Požege, u ulici Vincelovski put, 43-godišnjak je upravljao traktorom marke „Casse“, požeških registarskih oznaka, kojemu je bilo dodano priključno vozilo. Uslijed neprilagođene brzine došlo je do proklizavanja kotača i zanošenja traktora koji je sletio s kolnika, udario u žičanu ogradu i prevrnuo se. Vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

VRIJEĐAO I VIKAO NA DJEVOJKE

Dana 28. veljače 2013. godine oko 17,55 sati u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva, 38-godišnjak pod vidnim utjecaja alkohola verbalno je vrijeđao i vikao na 18-godišnjakinju i 20-godišnjakinju izgovarajući im razne pogrdne riječi. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

OZLIJEĐENO DIJETE NA PJEŠAČKOM PRIJELAZU

U subotu 2. ožujka 2013. godine, oko 14.40 sati u Požegi u ulici Orljavskoj 65-godišnji vozač osobnog automobila marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je u 12-godišnje dijete koje je prelazilo kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Protiv 65-godišnjeg počinitelja slijedi kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 227. st. 1. Kaznenog zakona „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

UPRAVLJAO VOZILOM POD UTJECAJEM OPOJNIH DROGA

U subotu 2. ožujka 2013. godine, oko 1.23 sati u Požegi na Trgu sv. Trojstva, prilikom redovnog nadzora prometa zatečen je 27-godišnji požežanin vozač osobnog automobila, požeških registarskih oznaka, kojemu je zbog osnovane sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem opojnih sredstva ponuđeno da se podvrgne ispitivanju na prisutnost opojnih droga što je i prihvatio. Provedenim ispitivanjem na prisutnost opojnih droga s uređajem za preliminarno testiranje marke «Rapsican», (na principu testiranja uzorka sline) vozač je bio pozitivan, odnosno potvrđena je sumnja te mu je ponuđeno uzimanje krvi i urina zbog analize na prisutnost opojnih droga što je 27-godišnjak odbio. Zbog utvrđenoga prekršaja protiv 27-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu s predviđenom sankcijom i to novčanom kaznom od 5.000 do 15.000 kuna, te zabranom upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, a nakon čega će se morati podvrgnuti izvanrednom liječničkom pregledu poradi utvrđivanja sposobnosti za upravljanje vozilima. U 2013. godini, policijski službenici Policijske postaje Požega zbog sumnje na prisutnost opojnih droga ispitivanje su ponudili osmorici vozača, od kojih je jedan odmah odbio ispitivanje na uređaju «Rapiscan», dok su dvojica bila pozitivna na testiranju, ali su odbila uzimanje uzoraka za analizu.

 

UZ ALKOHOL UDARIO PARKIRANI KOMBI

U nedjelju, 3. ožujka 2013. godine oko 17.15 sati, u Pleternici, u ulici Mlinskoj, ispred benzinske postaje, 31-godišnji vozač osobnog automobila marke „Kia“, požeških registarskih oznaka, koji je bio pod utjecajem alkohola (1,37 g/kg), udario je prednjim desnim dijelom vozila u zadnju lijevu stranu parkiranog teretnog automobila marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 42-godišnjaka.

UDARIO U PARKIRANI BMW I POBJEGAO

U ponedjeljak, 4. ožujka 2013. godine, oko11.20 sati, u Požegi, u ulici Dr. Franje Tuđmana, nepoznati vozač osobnog automobila marke „Daewoo“, požeških registarskih oznaka, uslijed nepropisne vožnje unazad sa parkirališta na kolnik udario je u parkirani osobni automobil marke „BMW“, također požeških registarskih oznaka. Policija traga za nepoznatim vozačem osobnog automobila marke „Daewoo“ registarskih oznaka PŽ-967-CD.

NEPRILAGOĐENOM BRZINOM UDARIO U DVA VOZILA

U ponedjeljak, 4. ožujka 2013. godine, oko 13 sati, u Požegi, u ulici Osječkoj, vozač teretnog automobila marke „Mercedes“, zagrebačkih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je prednjim dijelom svog vozila u zadnji dio teretnog automobila marke „Fiat“, osječkih registarskih oznaka koji je potom udario u teretni automobil marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, a koji se nalazio zaustavljen u koloni vozila. Slijedi obavezni prekršajni nalog protiv vozača teretnog automobila marke „Mercedes“ zbog neprilagođene brzine.