Ispiši ovu stranicu
Utorak, 09 Lipanj 2020 10:41

Preko interneta htjela kupiti psa pa ostala bez novca, 73-godišnjak iz Gradca pravio nered i vrijeđao policijske službenike

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

Prijavila prijevaru

U ponedjeljak 8. lipnja 2020. policijskim službenicima je prijavila 35-godišnjakinja s područja Požege da je početkom lipnja putem Internet oglasnika s nepoznatom osobom dogovorila kupnju psa prilikom čega je uplatila novčani iznos od preko dvije tisuće kuna, no nepoznata osoba joj se više ne javlja, niti je pas dostavljen te se smatra prevarenom. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave.

 Narušavao javni red i mir i omalovažavao policijske službenike

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice koji je u nedjelju 7. lipnja 2020. oko 3.45 sati u mjestu Gradac vikao i galamio te omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Protiv 73-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 6. (naročito drsko ponašanje) i čl. 17. (omalovažavanje ili vrijeđanje policijskih službenika) iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dragovoljno predali bombu, oružje i streljivo

U ponedjeljak 8. lipnja 2020. na području Požege anonimni građanin je predao jednu ručnu bombu M-75.

Istoga dana, također na području Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna, predala je policijskim službenicima jednu pušku i 48 komada streljiva.

Navedena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.