Ispiši ovu stranicu
Petak, 30 Studeni 2012 12:56

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Otuđen zlatni nakit

U utorak, 20. studenoga 2012. godine u vremenu od 12.45 sati do 13.30 sati u Gradcu u ulici Kralja Zvonimira nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću 35-godišnjaka te iz nje otuđio zlatni nakit. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

 

Dvojica muškaraca otuđila agregat

U razdoblju od 18. do 20. studenoga 2012. godine na predjelu zvanom „Selište“ u Pleterničkim vinogradima nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je agregat 53-godišnjaka koji je stajao pokraj vikendice. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su agregat otuđili dvojica muškaraca starosti 43 i 46 godina s područja općine Pleternica.

Otuđena motorna pila

U razdoblju od 22. listopada do 4. studenoga 2012. godine u mjestu Ciglenik iz pušnice 55-godišnjaka nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je motornu pilu. Policijski službenici tragaju za počiniteljem ovog kaznenog djela „Krađe“.

Pronađena puška i pištolj u bunaru

U srijedu, 21. studenoga 2012. godine u mjestu Perenci prilikom čišćenja bunara pronađena je puška, pištolj, ručna bomba i 45 komada streljiva. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je predmete koji su zaostali iz Domovinskog rata i oni će naknadno biti uništeni.

 

Otuđen telekomunikacijski kabel

U srijedu, 21. studenoga 2012. godine u vremenu od 19 do 20 sati u blizini mjesta Velika nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je 112 metara telekomunikacijskog kabela uz željezničku prugu Požega-Velika, koji je zbog popravka pruge bio izvađen iz zemlje. Policijski službenici tragaju za počiniteljem ovog kaznenog djela „Krađe“.

 

Lakše ozlijeđen vozač mopeda

U četvrtak, 22. studenoga 2012. godine oko 13.05 sati u Požegi na raskrižju ulica Franje Cirakija i Vukovarske 41-godišnji vozač osobnog automobila marke „Audi“, požeških registracijskih oznaka, prilikom ulaska u raskrižje oduzeo je prednost prolaska 18-godišnjem vozaču mopeda, također požeških registracijskih oznaka, zbog čega je moped udario u „audi“. Vozač mopeda lakše je ozlijeđen, a protiv 41-godišnjeg počinitelja slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

Vozio unatoč oduzete dozvole

U četvrtak, 22. studenoga 2012. godine, oko 8.05 sati u Badljevini u ulici 30. svibnja   policijski službenici su zaustavili 24-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Renault“, daruvarskih registracijskih oznaka, za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Protiv 24-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

 

Pijan nasrnuo na obitelj

U četvrtak, 22. studenoga 2012. godine, oko 22.50 sati u mjestu Golo Brdo 45-godišnji muškarac pod utjecajem alkohola (2,65 g/kg) nasilnički se ponašao prema supruzi i djeci zbog čega je uhićen i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

Otuđene cigarete

Tijekom noći sa četvrtka na petak, 22./23. studenoga 2012. godine u mjestu Ratkovica nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u prodavaonicu trgovačkog društva iz Požege te iz nje otuđio veću količinu cigareta. Policijski službenici tragaju za počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

 

Izigravanje zabrana upravljanja vozilom

U petak, 23. studenoga 2012. godine, oko 18.15 sati u Vilić Selu policijski službenici zaustavili su 29-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „VW golf“, daruvarskih registracijskih oznaka, za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Protiv 29-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

 

Nasilničko ponašanje u obitelji

U petak, 23. studenoga 2012. godine, oko 20.40 sati u mjestu Gradac 50-godišnji muškarac pod utjecajem alkohola (2,31 g/kg) nasilnički se ponašao prema supruzi i djeci zbog čega je uhićen i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 

Predali po paketić marihuane

U subotu, 24. studenoga 2012. godine, oko 1 sat u Požegi u ulici Antuna Kanižlića policijski službenici su zaustavili 39-godišnjeg državljanina Republike Austrije koji je upravljao osobnim automobilom marke „Honda Civic“, austrijskih registracijskih oznaka. 39-godišnjak i 34-godišnji suvozač, hrvatski državljanin, predali su policijskim službenicima svaki po paketić s manjom količinom opojne droge cannabis marihuane. Protiv 39-godišnjaka slijedi optužni prijedlog, a protiv 34-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

 

Otuđen novac

U razdoblju od 13. do 23. studenoga 2012. godine u mjestu Toranj nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je iz obiteljske kuće 60-godišnjakinje nešto novca. Policijski službenici tragaju za počiniteljem ovog kaznenog djela „Krađe“.

 

Sletio i prevrnuo se na krov

U subotu, 24. studenoga 2012. godine, oko 22.40 sati u mjestu Frkljevci 24-godišnji vozač (1,42 g/kg) osobnog automobila marke „Fiat Punto“, požeških registracijskih oznaka, nije se kretao obilježenom prometnom trakom uz desni rub kolnika zbog čega je sletio s kolnika i vozilo se prevrnulo na krov. Vozač, protiv kojeg slijedi optužni prijedlog, i dva putnika iz vozila lakše su ozlijeđeni.

 

Otuđili alat s gradilišta

U razdoblju od 24. do 26. studenoga 2012. godine u Lipiku u ulici Marije Terezije na gradilištu bolnice nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u improvizirani objekt za alat i iz njega otuđio više komada električnog alata. Policijski službenici tragaju za počiniteljem ovog kaznenog djela.

 

Pronalazak projektila

Prema dojavi savjesnog 30-godišnjeg građanina u ponedjeljak, 26. studenoga 2012. godine u mjestu Dereza policijski službenici su pronašli kumulativni projektil ručnog bacača M-79 call. 90 mm koji je zaostao iz Domovinskog rata. Budući da projektil nije bio siguran za transport policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uništio ga je na mjestu pronalaska.

 

Prometne s neregistriranim vozilima

U ponedjeljak, 26. studenoga 2012. godine, oko 18 sati u Požegi u ulici Frankopanskoj 53-godišnji vozač (1,77 g/kg) neregistriranog i neosiguranog mopeda prešao je na suprotnu stranu kolnika i udario u osobni automobil koji se kretao iz suprotnog smjera.

Nešto kasnije oko 19 sati u Požegi u ulici Osječkoj 39-godišnji vozač neregistrirane i neosigurane „Opel Corse“ uslijed neprilagođene brzine udario je u osobni automobil koji se zaustavio ispred pješačkog prijelaza zbog propuštanja pješaka.

Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi.