Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 10:12

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

Dvije teške krađe provaljivanjem, jedna krađa novca i jedna prijevara

U razdoblju od 19. do 21. lipnja 2019., u šumskom predjelu nedaleko mjesta Gornji Vrhovci (Velika), nepoznati počinitelj (ili više njih), uklonio je lokot koji osigurava zaštitnu rampu i šumskom cestom došao do mjesta gdje je otuđio pogonskog gorivo u vlasništvu Hrvatskih šuma.

U noći sa četvrtka na petak, 20./21. lipnja 2019., u mjestu Poljana, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovačku radnju u vlasništvu trgovačkog društva iz Siska, iz koje je otuđio razne proizvode.
U petak, 21. lipnja 2019., policijskim službenicima prijavila je 72-godišnjakinja iz mjesta Kusonje, da su joj u večernjim satima dvije nepoznate osobe iz obiteljske kuće otuđile novac i udaljile se u nepoznatom pravcu.

U subotu, 22. lipnja 2019., policijskim službenicima prijavila je 81-godišnjakinja iz Požege, da joj je nepoznata osoba u petak 21. lipnja 2019., u zamjenu za zlatni nakit dala posuđe za koje smatra da mu je manje vrijednost od nakita, te se smatra prevarenom.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima ovih kaznenih djela protiv kojih slijede kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu.

Četiri prometne nesreće, dvojica ugrožavala promet i rezultati pojačanog nadzora prometa

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se četiri prometne nesreće, od kojih dvije u Požegi, te po jedna u Velikoj i Pakracu. U prometnoj nesreći koja se dogodila u Požegi, u ulici Zrinskoj, jedan sudionik je lakše ozlijeđen, dok je u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, u večernjim satima 43-godišnjak koji je nesreću izazvao pod utjecajem alkohola i upravljajući prije stjecanja prava na upravljanje vrijeđao i omalovažavao policijske službenike tijekom njihova postupanja. On je smješten u posebnu prostoriju policije.

U nadzoru prometa u subotu 22. lipnja 2019., u ranim jutarnjim satima u Velikoj, zatečen je 22-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,45 promila upravljao osobnim automobilom, dok je također u subotu u večernjim satima u Požegi, zatečen 25-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2.12 promila upravljao mopedom. Obojica su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 62 prekršaja, od čega se ističu 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 20 vozača je prekoračio dopuštenu brzinu kretanja, a 5 ih nije koristilo sigurnosni pojas.
Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 3,41 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 83 km/h.

U nadzoru prometa tijekom vikenda zatečena su tri počinitelja recidivista-ponavljača prometnih prekršaja, koji su ranije prijavljivani za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.