Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 07 Siječanj 2019 12:09

Sedmeročlana obitelj ostala u pidžamama uz buktinju koja im je odnijela sve

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽAR OBITELJSKE KUĆE U NOVOJ LJESKOVICI - 

NOVA LJESKOVICA – Nešto iza ponoći došlo je do požara na obiteljskoj kući u Novoj Ljeskovici, na području općine Čaglin. Kako je kuća pretežno izgrađena od drvenog materijala buktinja je vrlo brzo bila velika a na požarište su ubrzo izašli vatrogasci DVD Ljeskovica. Nakon kratkog vremena pridružili su im se i vatrogasci DVD Čaglin, no kuću je plamen doslovno progutao i nisu je uspjeli spasiti.

Iz kuće u plamenu izašli su svi članovi obitelji Korman, otac, majka i petoro djece, od kojih jedno dijete s invaliditetom, a jedno potpuno malo, majka je još na porodiljnom dopustu. Teška je situacija bila za gledati, kažu očevici na mjestu događaja, gledati obitelj koja je spasila goli život, bili su svi u pidžamama, i to je bilo sve što su uspjeli spasiti iz požara. Sve drugo im je izgorjelo.

Otac Dalibor trenutno je nezaposlen i koristi status roditelja njegovatelja za dijete s invaliditetom, a majka je na porodiljskom dopustu za najmlađe dijete. Trenutno su smješteni u kuću Daliborove majke, koja je odmah u susjedstvu. Majka sada živi sama jer je otac umro nedavno, no to se može nazvati samo privremeni smještaj.

Odmah ujutro stradalu obitelj posjetili su načelnik općine Čaglin, Dalibor Bardač koji je osigurao novčanu pomoć od 10 tisuća kuna za prvu ruku jer obitelj je ostala doslovno bez odjeće, obuće i svega ostalog, te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je također dodijelio pomoć od 10 tisuća kuna za stradalu obitelj.

Načelnik općine Bardač najavio je pokretanje šire društvene akcije za zbrinjavanje obitelji i gradnje nove obiteljske kuće.

Galerija slika