Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 11 Srpanj 2018 11:57

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U automobilu prevozio marihuanu pa pokušao pobjeći

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom s područja Pleternice, kojeg se sumnjiči da se u ponedjeljak 9. srpnja, oko 23.15 sati u Pleternici, upravljajući osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka prilikom nadzora prometa nije zaustavio na znak koji su mu davali policijski službenici, odnosno pokušao se udaljiti s vozilom u čemu je spriječen. Tijekom nadzora on je policijskim službenicima predao PVC vrećicu u kojoj se nalazilo 81,93 grama opojne droge marihuane koja je oduzeta, te utvrđeno da isti kao „mladi vozač“ upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 0.1 promila. S obzirom na osnovanu sumnju da vozilom upravlja pod utjecajem droga, ponuđeno mu je da se podvrgne vađenju krvi radi analize što je isti odbio. Protiv njega slijedi optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, te prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ne postupanje po znacima policijskih službenika, upravljanje pod utjecajem alkohola i odbijanje davanja uzoraka krvi zbog analize).

Otkupila "zlatni" lančić za 4 tisuće kuna, kasnije utvrdili da se ne radi o zlatu

U utorak 10. srpnja, policijskim službenicima prijavila je 34-godišnja uposlenica pravne osobe s područja Požege, da je 4. srpnja 2018., od 27-godišnjaka s područja Osijeka, u tvrtci u kojoj je zaposlena otkupila lančić, za što je 27-godišnjaku isplaćeno više od 4 tisuće kuna, dok je naknadno utvrđeno da se ne radi o zlatu. U svezi navedenog, protiv istog slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Prijevara“.

Oduzimanjem prednosti do prometne nesreće u Kaptolu

U utorak, 10. srpnja, oko 11.30 sati, u Kaptolu, na raskrižju ulica Ramanovačke i Vetovačke, 60-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, te oduzeo prednost prolaska 59-godišnjem vozaču teretnog automobila marke „MAN“, osječkih registarskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska. Protiv 60-godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi prekršajni nalog.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska