Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 11 Listopad 2017 11:56

Nakon blagoslova najmlađi Pleterničani počastili se kiflicama i slasticama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DANE KRUHA OBILJEŽILI U DJEČJEM VRTIĆU TRATINČICA -

PLETERNICA - Djeca i odgojiteljice Dječjeg vrtića Tratinčica iz Pleternice, a još više mame i bake, pripremili su obilježavanje Dana kruha. Na veliki stol u holu vrtića posložili su i prikazali sve elemente kako doći do kruha, kiflica i kolača od brašna, a onda ga do kraja popunili sa stotinama proizvoda od brašna. Bilo je tu zaista na desetke vrsta kiflica, muffina, buhtla, peciva, kruhčića, raznih kolača i slastica.

Sve odgojne skupine priredile su nekoliko pjesmica koje su otpjevali na temu kruha, a sve ih je blagoslovio uz zajedničku molitvu kapelan pleterničke župne crkve vlč. Tomislav Sanić. Nakon blagoslova i pitanja tko je gladan, svi su podigli ruke u zrak i počastili se kiflicama i brojnim slasticama. Blagovanju se pridružila i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić. 

Dječji vrtić Tratinčica je u potpunosti popunjen, pa se ovih dana otvara nova jaslička skupina za 20-tak djece koja su na čekanju za upis u vrtić. Kako ističe ravnateljica Nikolina Hačka, upravo se oprema prostor za novu jasličku skupinu djece.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Galerija slika