Četvrtak, 14 Rujan 2017 11:00

Održana radionica „Uloga WEB stranica u jedinicama lokalne samouprave“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U organizaciji Lokalne Hrvatske jučer je u Požegi održana radionica na temu Uloge web stranica u jedinicama lokalne samouprave kojoj su prisustvovali djelatnici gradova i općina Požeško – slavonske županije koji se brinu o komunikaciji s građanima putem web stranica. Nacionalni servis vijesti lokalne samouprave inicijativu za besplatnim radionicama pokrenuo je u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Udrugom gradova u RH, Udrugom općina RH i Gradom Požegom.

Ovom radionicom nastojalo se objasniti jednostavnost pristupa u postavljanju i održavanju te potencijal web stranica koje jedinice lokalne samouprave moraju održavati. Na prvom dijelu radionice raspravljalo se o internet zahtjevima sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, poželjnim načinima postavljanja na stranice, uz savjete o što jednostavnijoj organizaciji podataka i postizanju što veće ocjene transparentnosti u budućim istraživanjima. U drugom dijelu govorilo se o

WEB-u kao sredstvu promocije života i potencijala lokalne zajednice u nacionalnom okružju, te o primjeni i koristi društvenih mreža.

Sudionike radionice na početku je pozdravio gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić izrazivši svoje zadovoljstvo održavanjem ovoga tipa radionica koje imaju za cilj povećati transparentnost rada uprave.

- Našim sugrađanima želimo pružiti brzu i laku dostupnost informacija te otvoreniji i pristupačniji način rada uprave. Transparentnost omogućuje građanima da dobiju potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije. Građani se na taj način mogu informirati i utjecati na donošenje odluka, na povećanje odgovornosti vlasti lokalnih jedinica. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Izvor: Požega.hr