Srijeda, 16 Kolovoz 2017 11:54

Ponovno nagrađujemo najljepše uređeni izlog u najslavonskijem štihu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TJEDNIK KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA NASTAVLJA I OVE GODINE NATJEČAJ „UREDIMO SVOJU POŽEGU“ ZA NAJUREĐENIJI IZLOG I POSLOVNI PROSTOR ZA VRIJEME POŽEŠKOG FESTIVALA -

POŽEGA – Jednu dobru akciju i hvale vrijedan projekt koji je godinama provođen u gradu Požegi, a to je ocjenjivanje i nagrađivanje najljepšeg izloga i poslovnog prostora tvrtki i ugostiteljskih objekata za vrijeme požeškog festivala, kojega su naprosto ukinuli, nastavio je tjednik Kronika požeško-slavonska. Kako je i samim Požežanima stalo da njihov grad bude uređen u vrijeme festivala, oni su tu tradiciju nastavili, uređivali svoje izloge u trgovinama, tvrtkama, ugostiteljskim objektima, ustanovama, bankama, dostojno našoj tradiciji i baštini kojom bi se trebali ponositi. Stoga je dobru praksu, određenog ocjenjivanja i vrednovanja tog truda i kreacije, nakon nekoliko godina zaborava, prošle godine uredništvo tjednika Kronika požeško-slavonska vratilo ocjenjivanje ali i nagrađivanje svih učesnika kroz projekt „Uredimo svoju Požegu“. Tako je tradicija stara preko dva desetljeća ponovno vraćena, prvenstveno onima koji od uređenja svojih izloga za vrijeme požeškog Festivala nisu odustali, ali i da potaknemo nove sudionike da se uključe u ovaj lijepi običaj.

- Godinama sam bio član komisije za ocjenu izloga, ujedno kao urednik tjednika Kronika sam i fotografirao sve uspješne izloge i to objavljivao na stranicama Kronike i našeg portala. Smatrao sam da ne treba ukidati nešto je je dobro, što je pozitivno, što nam treba, posebno stoga što to rade i drugi slavonski gradovi koji imaju svoje festivale, vezove, smotre, nego da će se to i nagrađivati. No, to je u Požegi jednostavno zaboravljeno, ali uredništvo tjednika Kronika neće dozvoliti da jedna takva lijepa akcija ode u zaborav, nego upravo nastavljamo s Natječajem za najljepši izlog i ove godine u sklopu projekta „Uredimo svoju Požegu“. Protekle godine na naš poziv prijavilo se dvadesetak sudionika koji su uredili svoje izloge. Svi sudionici su dobili zahvalnice i priznanja za svoj trud a najbolji su i nagrađeni novčanim i ostalim vrijednim nagradama sponzora naše akcije – istakao je urednik tjednika Kronika Vladimir Protić, koji poziva sve da i ove godine urede svoje izloge, iznesu svoju baštinu, prikažu je gostima grada Požega u vrijeme požeškog Festivala, te time doprinesu da naš grad bude najljepši. Poziva i sponzore koji se žele uključiti u projekt i nagraditi najuspješnije uređene izloge.

Tjednik Kronika požeško-slavonska stoga poziva sve da urede svoje izloge i poslovne prostore, da se prijave za sudjelovanje u projektu „Uredimo svoju Požegu“ na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj mob: 098/464-174, sa svojim uradcima, a komisija će sve obići u subotu 02. rujna u dopodnevnim satima od 9 – 12 sati. Prilikom obilaska svim učesnicima će biti podijeljene Zahvalnice za sudjelovanje u akciji, te biti obaviješteni o mjestu i vremenu uručenja novčanih nagrada i Priznanja za najbolje uređene izloge.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska