Ponedjeljak, 31 Srpanj 2017 13:53

Najdugovječniji tamburaši „Satir“ iz Davora objavili četvrti album

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

USPJEŠNICA „GODINE SU DA SE BROJE“ ZAJEDNO S JOŠ 12 PJESAMA TS „SATIR“ -

DAVOR / POŽEGA - Jedan od najboljih tamburaških sastava novogradiškog kraja, ali i cijele Slavonije, „Satir“ iz Davora pred brojnim je posjetiteljima u svome mjestu, kao uvod u „Ribarske večeri“ idućeg vikenda, predstavio svoj četvrti album pod nazivom „Godine su da se broje“. To je uspješnica autora Gorana Ivanovića Laca koju su vrsni Davorci izveli na ovogodišnjem Festivalu šokačke pisme u Županji, a ubrzo je postala pravi hit na slavonskim radio-stanicama, te je za nju snimljen video spot koji se često vrti na domaćim TV postajama.

- Na albumu je 13 pjesama od kojih je 11 autorskih, a to su skladbe koje smo izvodili na brojnim festivalima proteklih godina pa su sada objedinjene na nosaču zvuka - kaže Ivica Ciprić, jedan od šestorice tamburaša „Satira“.

Svakako je zapaženo da su autori većine pjesama upravo članovi sastava, a ovim albumom obilježavaju tri desetljeća plodnog rada. Kroz to vrijeme imali su brojne nastupe među kojima i one po Australiji, Njemačkoj i drugdje. Oni često nastupaju u požeškom kraju, a ove jeseni će u Pleternici zasvirati na svadbi jednog tamošnjeg čelnika, koji se pojavio i na promociji!

Nakladnik albuma je Udruga za glazbu „Pan press“ iz Požege, a dio tehničkih priprema za njega uz naravno tonski studio u Ladimirevcima, obavio je grafički studio tjednika „Kronika požeško-slavonska“. 

Na otvorenoj pozornici pokraj Save uz slavljenike „Satir“ gosti su im bili mješovita pjevačka skupina domaćeg KUD „Matija Antun Relković“, koji su s njima pjevali i na albumu, te ostala dva davorska tamburaška sastava „Lađari“ i „Lengeri“.

Tekst/foto: J.T.