Srijeda, 12 Srpanj 2017 22:22

Povratak mladih sova ušara u prirodu na Sovskom jezeru

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

JAVNA USTANOVA ZA UPRAVLJANJE ZAŠTIĆENIM PODRUČJEM POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA / SOVSKO JEZERO - Šest mladih sova ušara, zaštićenih vrsta ptica, koje su pronađene i spašene tijekom travnja i svibnja ove godine u Kaptolu i Požegi nakon što su ispale iz svojih gnijezda i ostale bez roditelja, provele su dva i pol mjeseca u Azilu za životinje u Ruščici u Brodsko-posavskoj županiji.

 P7120217Nakon što su se sove oporavile, narasle i ojačale dovoljno da se mogu vratiti u prirodu djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije uz pomoć mladih čuvara prirode Mateja i Domagoja Poljakovića iz Sovskog Dola danas su ih pustili u njihovo prirodno okruženje na zaštićenom krajobrazu Sovskom jezeru koje je upravo po sovama dobilo ime.

- Ovom prilikom se zahvaljujemo djelatnicima Azila za životinje u Ruščici koji su se brinuli za sove te pomogli da se oporave i vrate u prirodu. Zahvaljujemo i Ivici Vidačiću iz Kaptola i Mandici Tomljenović iz Požege te svim učenicima koji su ih proljetos pronašli i sudjelovali u njihovom spašavanju - istakao je ravnatelj, dr. sc. Ivica Samarđić, nakon puštanja mladih sova u prirodno okruženje.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska