Subota, 01 Srpanj 2017 17:45

Osvježite ljeto čitanjem!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KNJIŽNICA BEZ ZIDOVA -

POŽEGA – U sklopu programa “Ljeto u knjižnici” i ove godine Gradska knjižnica i čitaonica knjige i ostalu vrijednu građu, svojim korisnicima i onima koji će to tek postati ponudila je i izvan prostora knjižnice. Kao izvrsna “knjižnica bez zidova” poslužio je Trg sv. Terezije, a ljubitelji čitanja svih uzrasta i ukusa, rado su se okupili oko stoljetnog ginka.

Svakog ljeta vrijedni knjižničari posebnim aktivnostima i akcijama žele skrenuti pozornost na važnost čitanja. Čitanje je svakodnevna, životno važna aktivnost – slova poznavati moramo. Zašto onda ne bismo u njihovom poretku na stranicama knjige, poretku koji priča, poučava nas, zabavlja, nudi ili dijeli s nama emocije, potiče kreativnost ili ideje – bezrezervno uživali? Ljeto i čitanje pri tom poseban su spoj. Upravo to su nam poručili i naši knjižničari ponudivši na štandovima a ukoričena blaga. Korisnici su mogli posuditi knjigu od ljetnih hitova do najnovijih, potpuno svježih naslova. Film i knjiga zajedno – zašto ne, puno je knjiga doživjelo i filmsko izdanje, a danas ste mogli uzeti svoju omiljenu knjigu s njenom filmskom verzijom – u knjižnici će rado naknadno prihvatiti vaše mišljenje što vam je bolje – knjiga ili film.

Danas je bila prilika na posebnom Sajmu knjiga “udomiti” pokoji stari naslov za samo 10 kuna, danas ste (bez ustezanja zbog malo zrelijih godina) mogli “proburati” omiljene stripove (jedan, jedini Alan Ford), a klinceze i klinci uživali su u likovno-kreativnim radionicama i igraonicama. S najmlađim članovima obitelji, s kućnim ljubimcima, sami ili u društvu istomišljenika svi koji su danas došli, pronašli su nešto za sebe. 

Slavlju knjige pridružio se i prvi čovjek grada Darko Puljašić kako bi i sam odabrao neke naslove, jer kako smo rekli – čitanje je životno važna aktivnost za sve. Samo to još nisu svi prepoznali. Oni koji jesu, vjerujte, u privilegiranom su svijetu. Pridružite nam se. Čitam. Čitaj.

Tekst/foto: S.P.