Ispiši ovu stranicu
Utorak, 27 Lipanj 2017 09:58

Vetovčani vas očekuju s 1.000 fiševa i 1.000 šarana u rašljama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENA 3. RIBARSKA VEČER U VETOVU -

VETOVO – Sportsko ribolovno društvo Matiševac iz Vetova po 3. puta organizira Ribarsku večer 01. srpnja u kasnijim popodnevnim satima, na Trgu sv. Vinka u Vetovu. U organizaciju su uključene i ostale vetovačke udruge, Udruga Vinara Veteri Castra, NK Kamen, DVD Vetovo i Matica umirovljenika. Ove godine ponuda ribljih specijaliteta, posebno fiš paprikaša i posebne delicije šarana u rašljama, bit će povećana, jer prošlih godina pokazao se veliki interes, kada je došlo i 2.000 posjetitelja, a fiš paprikaša i šarana na rašljama je nestalo. Uz riblje specijalitete bit će ponuđeno vino vetovačkih vinara, Branka Jakobovića, Denija Pavića, Gojka Solde, Stjepana Pavića i Alojza Ivanovića, koji postaju sve cjenjeniji i poznatiji, a na nekoliko vinskih natjecanja proteklih godina okitili su se zlatnim medaljama i šampionskim titulama.

- Ohrabrio nas je odličan posjet i veliki uspjeh naših dviju Ribarski večeri, pa stoga najavljujemo ovogodišnju 3. Ribarsku večer u Vetovu, za ovu subotu, 01. srpnja, od 17 sati, kada počinje cjelovečernji program. Najavljujemo još bogatiju gastronomsku i vinsku ponudu kutjevačkog i vetovačkog vinogorja, dobru zabavu uz TS KUD Poljadija, poznati ženski tamburaški sastav Garavuše, a kao gosti zabavljat će nas TS Salaš. Udruga Templara koja ima svoje povijesne početke upravo u Vetovu, organizirat će srednjevjekovni streličarski turnir gađanjem meta iz drvenog luka. Pozivam stoga sve ljubitelje ribljih delicija i dobre zabave da nam se pridruže u subotu na Trgu sv. Vinka u Vetovu, jer očekuje ih 1.000 fiševa i 1.000 šarana na rašljama – pozvao je tajnik Ivan Marinclin, najavljujući pravu feštu koju Vetovčani organiziraju u svojim već poznatim dobrim organizacijama vinskih fešta od Vincelova i Martinja.

Medijski pokrovitelj i ove 3. Ribarske večeri u Vetovu je tjednik Kronika požeško-slavonska i portal www.pozeska-kronika.hr.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska