Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 15 Lipanj 2017 11:13

Najavljena Memorijalna autocross utrka „Vlado i Robert“

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

18. LIPNJA, NEDJELJA, POČETAK TRENINGA OD 10,00 SATI -

VELIKA - Na konferenciji za novinare u prostorijama HEP – NOC-a u Velikoj najavljena je Memorijalna autocross utrka "Vlado i Robert, u organizaciji Automoto kluba Velika. Utrku su najavili predsjednik AMK Velika Mario Lukić, načelnik općine Velika Vlado Boban i članica AMK Velika Slavica Obradović. Načelnik općine Velika Vlado Boban istaknuo je kako je ovogodišnja utrka posvećena tragično preminulima Vladi Moraveku i Robertu Kotasu. Utrka će se održati 18. lipnja u nedjelju, s početkom u 13,00 sati, dok prvi trening vozača možete pogledati od 10,00 sati. Ulaz je besplatan.

- Osim promocije automobilizma i kluba domaćina, odavanja dužne počasti Vladi i Robertu, ovogodišnji cilj organizatora je podići utrku na višu razinu. Dozvoljavaju nam to tradicija ali i činjenica da je staza na Poljanici jedina takve vrste u istočnom dijelu Hrvatske, stručnjaci kažu, ni malo lošija od onih najboljih, kakvima se ponosi Zagorje. Osim toga, snagu predstavlja i 40-ak aktivnih članova kluba koliko nas ima trenutno, baš kao i brojni prijatelji, gosti i sudionici koji će i ove godine pristići iz svih dijelova Hrvatske - rekao je predsjednik Auto kluba Velika, Mario Lukić.

- Uz priču o bazenu koja bi, tek trebala zaživjeti i Park prirode, ovo je, zasigurno još jedna manifestacija koja bi, uz određena potrebna ulaganja, poput recimo karting staze ili određenih tematskih adrenalinskih cjelina, Veliku dugoročno ponovno trebala pozicionirati kao poželjnu kontinentalnu turističku destinaciju – istakao je načelnik općine Velika, Vlado Boban, veliki zaljubljenik u ovaj sport koji je ove godine nažalost neće nastupati na utrci, a najavio je kako će od jeseni na drugoj utrci biti spreman.

Tekst/foto: A. Protić