Srijeda, 07 Lipanj 2017 12:41

Kako zaraditi od turizma i uloga digitalnih tehnologija u turizmu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

BESPLATNA EDUKACIJA ZA PODUZETNIKE I DJELATNIKE U TURIZMU -

POŽEGA - HGK ŽK Požega, u suradnji s Pyrius Informatikom i tvrtkom Pointers d. o. o. iz Osijeka, organizirala je besplatnu radionicu za djelatnike u turizmu pod nazivom Kako zaraditi od turizma i uloga digitalnih tehnologija u turizmu. Radionica je namijenjena predstavnicima turističkih agencija, hotela, obiteljskog smještaja i javnih ustanova koje se bave turizmom. Cilj je istaknuti važnost educiranoga turističkog i ugostiteljskog djelatnika te pružiti informaciju koje mogućnosti turističkim subjektima i korisnicima turističkih usluga pruža moderna informatička tehnologija.

- Na ovoj radionici mi želimo prezentirati da nešto moramo poduzeti sami, jer sve institucije na razini Hrvatske zanemaruju kontinentalni turizam, koji za sada utječe na cijeli turizam samo s 5% udjela. Ono što mi možemo napraviti, je sinergija digitalnog turizma, koji je za sada najjeftiniji i s njime iskoračiti u svijet i pružanje vrhunske usluge. To su dva jedina naša načina da privučemo turista, a vrhunskom uslugom ga zadržati i privući da se ponovno vrati. Nije više dovoljan samo zrak, hrana, lijepa priroda, nego svaki OPG, TZ, destinacija na dnevnoj bazi mora imati svoju priču, bilo preko društvenih mreža, svoje web stranice, mobilne aplikacije – kaže darko Balaš, voditelj edukacije, koji spominje kako je Požega uvijek bila neki centra, od Rimljana do Turaka, kada je također bila sjedište. Požega bi trebala biti centra slavonskog turizma, iskoristiti taj brand i promovirati ga prema van, bez obzira na Hrvatsku turističku zajednicu. Moramo sami privući turiste u svoj kraj jer oni sami doći neće.

- Kako zaraditi u turizmu a ne uložiti puno sredstava je moguće kroz edukaciju samih djelatnika koji rade u turizmu. Kada turisti koje ste privukli kroz svoj digitalni marketing, budu zadovoljni svojim dolaskom, boravkom, uslugom, vrhunskom uslugom, oni se onda sami vraćaju – kaže Darko Balaš iz Online akademije, koji je vodio edukaciju.

Tekst/foto: Vladimir Protić