Nedjelja, 04 Lipanj 2017 11:24

Svečano otvorena sezona kupanja na požeškim bazenima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Ovog vikenda službeno je otvorena sezona kupanja na požeškim bazenima. Ovogodišnju sezonu kupanja je svečano otvorio Darko Puljašić v.d. Gradonačelnika Požege. - U ime grada Požege želim da ova sezona bude duga, uspješna, sunčana, da pazite jedni na druge, da klinci koji završe škole uče plivati ovdje u školi plivanja. Nadamo se da ćemo svi zajednički doprinijeti da grad bude još ljepši, a ovim sadržajem ćemo poboljšati ponudu. Ovo je naše požeško more, a naše požeško ljeto će sigurno biti uspješno – rekao je Puljašić.

Udruga za zaštitu životinja „Sirius“ dočekuje sve posjetitelje bazena na štandu smještenom na ulazu. Tu je mjesto gdje se može dati novčana donacija, a bez obzira na iznos svaka je dobrodošla za skrb o napuštenim kućnim ljubimcima. - Požežani nisu samo njeni stanovnici, ljudi, već i kućni ljubimci. Odrasli smo svi uz njih, Grad Požega će skrbiti kako o građanima, tako i o ovim ljubimcima koji čine naš grad bogatijim ljepšim, jer su i oni stanovnici našeg grada – rekao je Darko Puljašić, donirajući i sam Udruzi „Sirius“.

Naime, u ovom razdoblju posebno je potrebna pojačana briga za napuštene životinje, jer ih, nažalost, bude više. - Mi se zaista borimo, jer nas je malo, smatram da je zaista neophodno da se nešto napravi. Ovih dana rečeno nam je da će nam Grad Požega pomoći sanirati dug prema Veterinarskoj stanici u iznosu od 5.000 kuna, a molimo i sve ostale da nam pomognu -izjavila je Gordana Malbašić, predsjednica Udruge "Sirius".

Građani će bazene moći koristiti od 10 do 20 sati, a nedjeljom od 8,30 do 20. Noćno kupanje planirano je subotom od 21 do 24 sata tijekom pune sezone, od 16. lipnja do 20. kolovoza. Bazeni će biti otvoreni do 30. rujna.