Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 18 Svibanj 2017 09:32

Reci ne! GOVORU MRŽNJE

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PU POŽEŠKO SLAVONSKA PROVODI PROJEKT „ZAJEDNO PROTIV GOVORA MRŽNJE“ -

POŽEGA - U prostorijama PU požeško-slavonske održan je preventivni projekta pod nazivom „Zajedno protiv govora mržnje“, a koji ima za cilj promicanje kulture tolerancije i nenasilja te prevencije svih oblika govora mržnje kao društveno neprihvatljivog oblika ponašanja te u konačnici prevenciju kriminaliteta kojeg motiviraju različiti oblici mržnje.

Predstavljanju primjera ove negativne društvene pojave bili su nazočni predstavnici županije, pravosuđa, zdravstva, medija, sportskih udruga te učenici Tehničke škole iz Požege.

O različitim oblicima govora mržnje, netoleranciji ili diskriminaciji temeljenoj na različitim osnovama kao i vlastitim iskustvima koja su doživjeli govorili su dekan Veleučilišta u Požegi Dinko Zima, dr. Vlado Drkulec, novinar Slavenko Čuljak, predsjednik NK „Slavonija“ Krunoslav Prpić, tajnik NK „Slavija“ Petar Čuljak, predsjednik Prekršajnog suda u Požegi Stjepan Japarić, zamjenik župana Ferdinard Troha i načelnik PU požeško-slavonske Dario Dasović.

Nakon multimedijalnog kutka „Stani pred kameru/mikrofon i pošalji poruku održana je interaktivna radionica za srednjoškolce: „Prevenirajmo zajedno govor mržnje na sportskim natjecanjima“ koju je proveo policijski službenik za prevenciju PU požeško-slavonske, a preventivne aktivnosti su nastavljene na sportskim terenima Rekreacijskog centra u Požegi pod nazivom „JA SAM ZA FAIR PLAY!“

Galerija slika