Ispiši ovu stranicu
Utorak, 16 Svibanj 2017 15:02

Prijavljena izgradnja drugog i to e-inkubatora

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ČETIRI USPJEŠNE GODINE RADA PODUZETNIČKOG INKUBATORA „PLINK“ U PLETERNICI -

PLETERNICA – Poduzetnički inkubator „Plink“ u Poduzetničkoj zoni Pleternice djeluje već pune četiri godine što je bio povod za konferenciju za novinare za malo slavlje u nazočnosti saborskog zastupnika Franje Lucića, župana Alojza Tomaševića te gradonačelnice Antonije Jozić i njenog zamjenika Domagoja Katića.

- Uz Poduzetničku zonu ovo je druga potpora našim poduzetnicima u početku njihova rada, za pokretanje inkubatora dobili smo sredstva Europske unije, vrata su svima bila otvorena, a sve to ostvareno je u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom „Panora“ Požeško-slavonske županije – istaknula je uvodno pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i dodala da neki od korisnika prostora u „Plinku “traže rješenja za preseljenje u veće površine kako bi nastavili svoje gospodarske aktivnosti. U nastavku je dodala da je u ovom kraju broj obrtnika narastao za 38 posto, te poduzetnika za 22 posto. U „Plinku“ je bio do sada 21 korisnik prostora, a 763 sata su utrošena za edukaciju poduzetnika te je prijavljeno više od 400 projekata pri čemu je grad Pleternica u kapitalne investicije ukupno utrošio 100 milijuna kuna.

Grad Pleternica je prijavio izgradnju drugog inkubatora koji bi trebao biti e-inkubator namijenjen za one koji se bave IT tehnologijom, a partner je ponovo Požeško-slavonska županija.

- Kroz inkubator prepoznate su razvojne mogućnosti, ovo je dobra simbioza lokalne samouprave kroz otvorenost za suradnju s poduzetništvom, a vi koji ste krenuli u poduzetničke vode putokaz ste drugima na njihovom poslovnom putu jer ste pokazali da se može uspjeti – kazao je čestitajući rođendan „Plinku“ požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Galerija slika