Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 14 Svibanj 2017 11:30

Učenici prošli edukacije o higijeni ruku i zdravom načinu života

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAVRŠEN PROJEKT OPĆINE BRESTOVAC I UDRUGE MEDICINSKIH SESTARA U OŠ D. LERMANA BRESTOVAC -

BRESTOVAC – Zajednički na natječaj i projekt krenuli su Općina Brestovac i Hrvatska udruga medicinskih sestara i tehničara Ogranka Požega, a najviše rezultata od provedbe projekta imali su učenici OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca od 1. do 4. razreda. – Kroz ovaj projekt održali smo promociju zdravlja za učenike nižih razreda osnovne škole, održali niz radionica o higijeni ruku, zdravom načinu života i upoznali ih sa zanimanjem medicinske sestre – istakla je Jelena Kitanović, predsjednica HUMS-a Ogranak Požega, jedna od tri voditeljice radionica, koje su radionice vodile u razredima.

- Projekt smo prijavili na javni poziv, dobili odobrenje za projekt i proveli ga sa Hrvatskom udrugom medicinskih sestara. Provirali smo kroz projekt zdrave načine života, higijeni. To je jako koristan projekt za djecu koji smo mi kao općina poduprli. Od učeničkih likovnih radova koji su nastali za vrijeme radionice, na Dan sestrinstva postavili smo izložbu u holu škole – istakao je načelnik općine Zdravko Mandić.

U sklopu projekta svaki učenik je u svom razredu od edukatora dobio i majicu sa porukom i slikom o potrebi pranja ruku, što su djeca vrlo rado prihvatila i svi odmah obukli majice za otvorenje izložbe.

Požeška slikarica Anita Grbavac Jakobović je pomogla u postavljanju izložbe, dala podršku djeci da se okušaju u slikanju i dalje, te ih sve proglasila pobjednicima. – Vi ste sve ovo radili svojim ručicama i zapravo ste vi najzaslužniji što smo mi svi ovdje. Pozdravljam i medicinske sestre, Jelenu, Renatu i Mariju koje su se jako potrudile da vam objasne što je to zapravo našem oku nevidljivo, vidimo tek pod mikroskopom, a nalazi se na našim rukama. To su male bubice, bakterije i virusi, koje ste vi zapravo jako dobro prikazali na vašim slikama. Pozdravljam i vaše učiteljice pod čijim budnim okom su nastali ovi vaši likovni radovi, Gordana Drabik, Marijana Buće i Marijana Knajs. Postavljajući ovu izložbu moram vam reći da ste se jako dobro snašli u temi, bakterije u vašim interijerima, odnos primarnih boja i izvedenica, tako da i veliki mogu nešto naučiti od vas. Želim vam puno ovakvih radova i izložbi.

Galerija slika