Utorak, 25 Travanj 2017 14:48

Učenici Cesarićeve škole radosni na novom igralištu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DONACIJOM HEP-a I GRADA POŽEGE REALIZIRANO JOŠ JEDNO DJEČJE IGRALIŠTE -

POŽEGA – Po raspisanom natječaju Hrvatska elektroprivreda HEP, odobrila je donaciju od 100 tisuća kuna za sprave i igrala dječjeg igrališta, dok je grad Požega odradio građevinski dio potreban za montažu igrala i sprava za dječje igralište. Tako su danas na zadovoljstvo velikog broja učenika, koji su odmah i isprobali funkcionalnost igrališta, požeški gradonačelnik Vedran Neferović i ravnateljica požeške "OŠ Dobriša Cesarić" Zvjezdana Krip i svečano otvorili. Nije dugo trebalo čekati da sve ljuljačke, klackalice, njihaljke, vrtuljak budu puni, dok se za spuštanje niz tobogan čekalo u redu.

- Nakon što smo prošle godine postavili u OŠ Julija Kempfa igralište koje je namijenjeno djeci s posebnim potrebama zadovoljstvo mi je što je sad još jedna požeška škola, OŠ „Dobriša Cesarić“ dobila donaciju s kojom je napravljeno ovo dječje igralište. To je samo pokazatelj da smo aktivni na svim područjima, osim sredstava iz gradskog proračuna kroz koja su u mjesnim odborima planirane slične aktivnosti i sadržaji poput ovoga. Grad je aktivan i na brojnim natječajima, ali i brojni lobistički i prijateljski kontakti preko kojih ostvarimo donacije. Zadovoljan sam što je škola dobila ovakve sadržaje jer je važno da ovi mališani imaju sigurno igralište gdje provode svoje slobodno vrijeme, prije početka, ali i za vrijeme nastave – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović koji je obišao igralište i razgovarao sa radosnim učenicima, posebno svima onima do 4. razreda, koji se još uvijek vole igrati.

- OŠ „Dobriša Cesarić“ ove godine ima 570 učenika, pola od tog broja su upravi oni najmlađi od 1. do 4 razreda koji se najviše raduju i vesele novom igralištu, posebno spravama i ovim penjalicama. Igralište se nalazi ispred škole i otvoreno je, pa će ga uvelike koristiti i djeca ovog kvarta i cijelog grada. Koristit će ga djeca cijelog grada – istakla je ravnateljica Zvjezdana Krip.

Za ovu školu ostao je još jedan neriješeni ali planirani projekt, a to je izgradnja Sportske dvorane s dodatnim sadržajima, kao što su kuhinja i blagovaonica, te još neki školski sadržaji koji bi uvelike podigli školski standard ove požeške škole. – Vrijednost investicije je oko 13 milijuna kuna i mi još uvijek tražimo način financiranja. Očekivali smo sredstva kroz regionalni razvoj, a sada se traže i drugi načini dobivanja financijskih sredstava za gradnju. Sva projektna dokumentacija i građevinska dozvola za dvoranu postoje – dodao je gradonačelnik Neferović.

Tekst/foto: Vladimir Protić