Četvrtak, 13 Travanj 2017 14:05

Domaći i autohtoni prehrambeni proizvodi, uskrsni aranžmani i pokloni

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POŽEGA ORGANIZIRALA TRODNEVNI USKRŠNJI SAJAM U PJEŠAČKOJ ZONI -

POŽEGA – Već nekoliko godina Turistička zajednica grada Požega organizira Uskršnji sajam u pješačkoj zoni grada Požege, a ove godine to je trodnevni sajam s štandovima, radionicama, ali i degustacijama uskrsnih jela.

- Ove godine smo samo u nekoliko dana popunili sajam i sve raspoložive štandove, interes je zaista bio veliki svih naših OPG-a proizvođača hrane i ostalih proizvođača da dođu na sajam. Imamo izlagača iz cijele Slavonije a osim uskršnjih aranžmana i poklona, na sajmu su izloženi proizvodi od meda, bučina ulja, medni proizvodi, sokovi od aronije, suveniri, igračke, zlatovezi i ručni radovi, nakit, tradicionalni suhomesnati proizvodi, ali i ukrasi koje su na svojim radionicama radile požeške udruge, Udruga slijepih i slabovidnih osoba i Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Mi“. Svi proizvodi izloženi na sajmu su isključivo proizvedeni vlastitim rukama s našeg područja, bez uvoznih proizvoda – kaže direktorica TZ Silvija Podoljak, koja najavljuje i dodatne radionice na kojima mogu sudjelovati svi građani.

To je radionica izrade slika u tehnici spreja, koji vodi požeška umjetnica Ljubica Josipović, radionica izrade prigodnih pisanica koju organizira Udruga Mi, a za sutra, petak od 11 sati Udruženje obrtnika grada Požega organizira blagdanski posni ručak. kako saznajemo na meniju je odličan perkelt od soma s tijestom i poseban specijalitet, kajgana sa srimušem, divljim lukom i tartufima. Ukupno je pripremljeno 1.000 porcija, pa će Požežani zaista doći na svoje, a ujedno vrijedi i poziv, posjetite sajam i dođite degustirajte nesvakidašnje specijalitete i delicije. Sajam je danas i sutra otvoren od 10 – 18 sati, a zatvara se u subotu u 14 sati.

Tekst/foto: Vladimir Protić