Četvrtak, 09 Ožujak 2017 11:48

“Radijsko srce” dolazi u Požegu 22. travnja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SPEKTAKULARNA RADIJSKO GLAZBENA TURNEJA -

ZAGREB / POŽEGA - Na konferenciji održanoj u zagrebačkom Novinarskom domu, medijima je i službeno otkrivena velika radijsko glazbena koncertna turneja pod nazivom “Radijsko srce”. Ova će se turneja pod pokroviteljstvom HURIN-a (Hrvatska udruga radijskih nakladnika, koja broji 113 članica, od nacionalnih preko regionalnih i županijskih pa do gradskih i općinskih radijskih postaja), održati u 14 gradova diljem Hrvatske. Koncert započinje u Požegi 22. travnja, pa seli u Osijek 5. svibnja i Viroviticu 6. svibnja.

Na turneji će sudjelovati brojni glazbenici čije su pjesme značajno obilježile radijski eter u proteklim godinama, uz predstavljanje njihovih novih pjesama i albuma. Svaki je koncert predviđen kao četverosatna zabava kojima će domaćini biti radiopostaje u mjestima gdje će se održati nastupi. “Radijsko srce” održat će se od travnja do lipnja, a završit će velikim humanitarnim koncertom. Turneju su na pressici najavili Robert Veseljak predsjednik HURIN-a, te glazbenici Toni Cetinski, Antonija Šola, Marko Kutlić i Goran Belošević iz Pravila Igre, te Zoran Beloša-Beli iz Radio Luksemburga. Turneju “Radijsko srce” obilježit će nastupi Tonija Cetinskog, Antonije Šole i Pravila Igre, a kao gosti koncerata pojedinačno po gradovima pridružit će im se grupa Buđenje, Damir Kedžo, Radio Luksemburg, Luminize i David Temelkov.

Cijeli je projekt, istaknuo je predsjednik HURIN-a Robert Veseljak, osmišljen kroz višegodišnja promišljanja kako spojiti radijski, glazbeni i koncertni svijet na način da se objedine svi kvalitetni elementi svakog pojedinog segmenta.

- Radio je oduvijek bio najvažniji promotor glazbe i izvođača, ali isključivo u zvuku. Cilj je turnejom spojiti, ne samo ton i sliku, nego ujedno osigurati i jedinstveni doživljaj koji se može ostvariti samo na koncertnom događaju. Želja je organizatora, i novim izvođačima pružiti mogućnost da se kroz niz koncerata predstave publici diljem Hrvatske. Na turneji se izvode pjesme na hrvatskom jeziku i isključivo hrvatskih autora - kaže Veseljak.

Zadovoljstvo projektom i sudjelovanjem nije krio ni Toni Cetinski, istaknuvši kako je ovo jedinstvena prigoda za promociju domaće glazbene scene, te prije svega mladih izvođača, da i oni iskuse sudjelovanje u jednoj velikoj turneji. Seriju ovih koncerata Toni će ujedno iskoristiti i za promociju novog zvuka u koji je sa svojim bendom krenuo posljednjim singlom “Laku noć”, te će sve pjesme svirati u acoustic/electric verzijama.

Ulaznice potražite na prodajnim mjestima: Atlas, Dancing Bear, Croatia records, Tisak Media i svim ostalim prodajnim mjesta sustava Ticketshopa te online na www.ticketshop.hr.

Tekst/foto: Glas Slavonije