Ponedjeljak, 27 Veljača 2017 14:07

Degustacijom odabrana vina koja će učenici ugostiteljskih struka sljubljivati s jelima na natjecanju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UZ DAN GRADA POŽEGA NAJAVLJEN 12. KUP UGOSTITELJA SVETI GRGUR -

POŽEGA – Udruženje obrtnika Požega, Obrtnička komora Požeško-slavonske županije i Obrtnička škola Požega najavili su 12. Kup ugostitelja Sv. Grgur, natjecanja učenika ugostiteljskih struka kontinentalne Hrvatske. Kup ugostitelja održat će se 3. ožujka u Dvorani Doma obrtnika, povodom blagdana Grgureva i Dana grada Požega. Najbolji učenici i škola dobit će priznanje Grand prix i statuu fra Luke Ibrišimovića, osloboditelja Požege od osmanlijske vlasti. Natjecanje su predstavili predsjednik Udruženja obrtnika IMG 8094Požega Mile Golić, predsjednik Obrtničke komore Ante Bilobrk, zamjenik župana Ferdinand Troha i inž. prehr. tehnologije i nutricionist Sandra Drkulec, prof. na Obrtničkoj školi u Požegi.

Kako se natjecanje održava spremanju barskih mješavina, prigotovljavanju jela i natjecanju sommelijera juniora, održana je i degustacija i izbor vina domaćih vinara kutjevačkog i požeškog vinogorja koja će biti korištena u natjecanju. Osim vina u natjecanju se koriste i proizvodi domaćih proizvođača, žestoka pića tvrtke Zvečevo, sirevi Mljekare BiZ i bučina ulja tvrtke Grbić. Vinari su osobno predstavili svoja vina i ponudili ih na degustaciju i predstavnicima medija, uz ostale proizvode, sireve, bučina ulja i bučine sjemenke.

Udruženje obrtnika Požega tom prilikom je uručilo i priznanja i zahvalnice zaslužnim obrtnicima, a priznanja su primili Mirjana Jogun, Gojko Bašić, Josip Keller, Dejan Ivošević, Nusret Kurtagić, Nedeljko Zarić, Ružica Oberan, Marica Majetić, Vilko Pilat, Dane Budim, Nikica Marić, Pavle Bošnjak, Stipica Markić i Kazimir Martinović.

Tekst/foto: Vladimir Protić