Četvrtak, 23 Veljača 2017 14:16

Za multimedijalnu dvoranu i kino 1,5 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

MINISTARSTVO KULTURE ODOBRILO NOVI PROJEKT GRADA PLETERNICE -

PLETERNICA – Još jedan od niza prijavljenih projekata grada Pleternice, dobio je pozitivan odgovor, ovaj puta od Ministarstva kulture koje je za projekt multimedijalne dvorane i adaptacije zgrade kina odobrilo 1,5 milijuna kuna. Ukupan projekt vrijedi oko 20 milijuna kuna, za koji je projekt napravljen prije šest godina, a ishođena i građevinska dozvola 2014. godine. 

- Za rekonstrukciju stare kino dvorane, koju želimo prenamijeniti u modernu multimedijalnu dvoranu, koja bi osim kino predstava služila i za kazališni program, kongrese i konferencije, druge manifestacije, i za potrebe grada Pleternice, dobili smo 1,5 milijuna kuna. Vrlo brzo kreću radovi, jer smo već koncem 2016. godine raspisali javni natječaj za izvođače. Sklopit ćemo okvirni sporazum i u najkraćem vremenu kreću radovi na uređenju prve faze projekta koji vrijedi preko 20 milijuna kuna. Radovi će trajati više godina, jer mi u svom proračunu ne možemo osigurati sredstva za kompletan projekt, tako da ćemo ovaj projekt prijaviti i na europska sredstva. Nadamo se da ćemo uspjeti osigurati sredstva i investiciju multimedijalne dvorane priveli svrsi – istakla je na tiskovnoj konferenciji pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, te dodaje da će dvorana imati ukupno 245 sjedećih mjesta, postojeći objekt kino dvorane će biti i nadograđen, potpuno opremljen potrebnim namještajem i opremom za multimediju. 

Uz kino dvoranu je i zgrada koja je namijenjena za srednju školu, kojoj treba potpuna adaptacija budući da je bila proizvodni pogon, krojnica i šivaona tekstilne tvrtke Sloga. – Uređenje srednje škole nam je prioritet, jer i sada već imamo u prostorima osnovne škole polaznike u tri izdvojena odjeljenja požeških srednjih škola. Sva projektna i izvedbena dokumentacija je spremna i ja se nadam vrlo brzo da se otvara natječaj na koji se možemo kandidirati i s tom projektom koji je vrijedan preko 20 milijuna kuna. Već sam rekla da je 2017. godina za grad Pleternicu godina velikih investicijskih projekata, a to se i obistinjuje. Očekujemo odgovor još i za projekt drugog Poduzetničkog inkubatora – dodala je gradonačelnica Jozić.

Tekst/foto: Vladimir Protić