Srijeda, 22 Veljača 2017 15:08

Katolička osnovna škola i KUD Požeška dolina zajedno u projektu "Hrvatska u srcu"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

CILJ PROJEKTA PROMICATI KULTURNU NEMATERIJALNU I VJERSKU BAŠTINU -

POŽEGA - Tijekom školske godine 2016./2017. Katolička osnovna škola u Požegi i Kulturno umjetničko društvo "Požeška dolina", Požega, započeli su međusobnu suradnju projektom "Hrvatska u srcu", čiji je cilj promicati kulturnu nematerijalnu i vjersku baštinu Požeške doline kroz glazbu, ples, dramski prikaz te literarni i vjerski izričaj Hrvatima u inozemstvu. Ove godine gostovat će u Linzu, Austrija, u terminu od 10.-12. ožujka.

- Osim što će realizacija navedenog projekta biti svojevrsna nagrada učenicima Velikog zbora Katoličke osnovne škole u Požegi za njihov trud i uspjeh koji su postigli tijekom svojeg školovanja, a članovima KUD-a prilika za promicanje kulturne baštine požeškog kraja, želja nam je ne samo predstaviti Školu, KUD i požeški kraj s njegovim običajima prožetim vjerom u Boga, nego prije svega povezati se s hrvatskim zajednicama u inozemstvu te im ispuniti hrvatsko srce koje kuca u tuđini - istakao je ravnatelj škole vlč. mr. Želimir Žuljević.

- Projektu smo pristupili odgovorno i savjesno, kao i samim pripremama, bilo tehničke ili sadržajne naravi. Zahvaljujemo svima koji nas potpomažu u realizaciji te ukoliko je još netko spreman potpomoći nas - bit ćemo mu zahvalni - pozvala je voditeljica KUD-a, Snježana Potočnjak.

Tekst: Vladimir Protić Foto: arhiva (Kronika požeško-slavonska)