Ponedjeljak, 13 Veljača 2017 12:16

Požeška biskupija donirala medicinski aparat bolnici u Požegi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

"UDARNI VAL" ZA ODJEL RADIOLOGOIJE -

POŽEGA - Na blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače, ujedno Svjetski dan bolesnika, požeški biskup Antun Škvorčević nakon svete mise u Općoj županijskoj bolnici u Požegi predvodio je na odjelu radiologije svečanost blagoslova medicinskog aparata „Udarni val“ što ga je Požeška biskupija darovala istoj bolnici. 

 DSCN9961U prisutnosti ravnatelja Bolnice dr. Željka Glavića i njegovih suradnika te drugog medicinskog osoblja i bolesnika, biskup je podsjetio da Biskupija povremenim donacijama Bolnici nastoji posvjedočiti svoju osjetljivost i solidarnost s bolesnima te zahvalnost onima koji im služe. Izrazio je radost što na taj način pridonosi poboljšanju medicinskih usluga i širi u društvu svijest o mogućnostima koje se ostvaruju kad mislimo na one koji trebaju našu pomoć.

Potom je dr. Dejan Miščević, voditelj odjela za fizikalnu medicinu predstavio aparat „Udarni val“ i njegovo značenje za fizijatrijsko liječenje bolesnika u požeškoj bolnici. U kratkim je crtama protumačio princip njegova rada i njegovu funkciju u smanjivanju boli i poticanju boljeg zacjeljivanja tkiva. Biskup je zatim zazvao Božji blagoslov na donirani aparat, na one koji će njime rukovati i na one koji će se pomoću njega liječiti. Ravnatelj Bolnice dr. Glavić zajedno s voditeljem fizijatrije dr. Miščevićem zahvalio je biskupa na daru koji požešku Bolnicu smješta na drugo mjesto u regiji po mogućnostima liječenja novim aparatom.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: OŽB Požega