Četvrtak, 09 Veljača 2017 10:17

Prvi puta sudjelovalo 18 učenika i osvojili 1. nagradu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ČAGLINSKI UČENICI SUDJELOVALI NA KVIZU UZ ,,DAN SIGURNIJEG INTERNETA“ -

ČAGLIN - Po prvi puta čaglinska OŠ Stjepan Radić uključila se u međunarodno kviz natjecanje povodom Dana sigurnijeg interneta. Kviz se svake godine održava drugi dan drugog tjedna u mjesecu veljači. Kviz je organizirao Centar za sigurniji Internet, uz podršku Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek, Vladu Republike Hrvatske - Ureda za udruge, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Iz Hrvatske je sudjelovalo više od 9.000 učenika koji su odgovarali na 90-ak pitanja.

- Naših 18 učenika je putem računala u učionici informatike rješavalo pitanja vezana za sigurnije korištenje interneta, koje opasnosti nosi nedovoljno poznavanje pravila o zaštiti osobnih podataka, što znače pojedine kratice u informatičkom svijetu i sl. U kvizu su sudjelovali Luka Barišić, Matej Hovanjek, Matej Marković, Nada Stjepanović, Ivana Tušek, Gabrijel Klobučar, Robert Mroček, Domagoj Lukas, Ivan Blagojević, Domagoj Poljaković, Venio Kozeljac, Irena Krajtner, Doris Dragičević, Dejan Terzić, Elizabeta Jazvić, Andrea Tomić i Tomislav Uljatovski – kaže mentorica natjecanja, prof Ljiljana Đurđević, pedagogog.

Iako prvi puta na natjecanju, čaglinski učenici postigli su odlične rezultate, a učenik 8. b razreda Tomislav Uljatovski je osvojio 1. nagradu - vrijedan mobitel. Čestitke Tomislavu za ovaj uspjeh.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska