Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017 09:51

Tradicionalno Vincelovo proslavljeno kod kutjevačke vinarke Zorice Tandare

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KUTJEVO – Vina Tandara već nekoliko godina poznata su i u dalekim destinacijama, a za dobar glas daleko se čuje, pa su na proslavi Vincelova kod kutjevačke vinarke Zorice Tandare došli gosti širom svijeta. Zaista je bilo registarskih tablica na automobilima iz cijele Hrvatske i nekoliko država. Sve su to kupci, ugostitelji i restorani koji su se osvjedočili u kvalitetu graševine i rajnskog rizlinga obitelji Tandara, te stoga vrlo rado dolaze i s domaćinima proslave početak nove vinogradarske godine. Da bi bila uspješna nova berba traži se i dostojno obilježavanje Vincelova, a uz domaće specijalitete, odličan grah sa suhim mesom, morskim specijalitetima i vincelovskim ražnjem, nebrojeno raznih vrsta kolača, odlično su se uklapala i kvalitetna vina Tandara.

Simbolično orezivanje trsa s domaćicom proveo je vinski biskup Fio u malo šaljivom tonu, te podsjetio na sve dobre strane na koje nas vodi vino. Zorica Tandara je zadovoljna prošlogodišnjom berbom koja je dala grožđe dobre kvalitete, pa se i u podrumu očekuju vina koja će sigurno biti za pamćenje.
- Nadamo se da će nam ova nova vinogradarska godina biti još bolja, pa stoga očekujemo i od našeg zaštitnika sv. Vinka da nas i naše vinograde zaštiti i sačuva. I ove godine imamo gostiju od Istre, Rijeke, Dalmacije sve do Dubrovnika, sve su to ljubitelji i veliki kupci naših vina koji ta vina nude kroz turizam. Imamo i reprezentacije nogometaša, od svećeničke reprezentacije do Humanih zvijezda, pa i predstavnike Trubača iz Guče. Vincelovo je stara tradicija i naš dan kada ugošćavamo naše prijatelje i drago mi je kada se odazovu u ovako velikom broju – rekla je Zorica Tandara, domaćica vincelovske proslave.

Lijep i sunčani dan, iako u minusu, svi su iskoristili da budu na svježem zraku, zaplesali uz kutjevačke Maligane, pekli vincelovski štap na otvorenoj vatri i uživali u dobrim vinima Zorice Tandare.

Tekst/foto: Vladimir Protić