Petak, 20 Siječanj 2017 15:10

Aktivna Hrvatska stigla u Požegu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

VIŠE OD 100 VJEŽBAČA ZAPOČELO TRENING -

POŽEGA – Nacionalni, sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska svoju petu sezonu počeo je zajedničkim treningom s više od 100 vježbača u požeškoj sportskoj dvorani “Tomislav Pirc”. Trening je održan pod vodstvom stručnog trenerskog tima na čelu s Požežaninom Ivanom Antunovićem, a uz sam trening, stručnjaci iz područja kineziologije, IMG 1670nutricionizma i medicine održali su kratka predavanja o važnosti tjelesne aktivnosti, pravilne prehrane i brige o vlastitom zdravlju.

Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i uz podršku Središnjeg državnog ureda za sport, a nastao je kao odgovor na crne statistike koje pokazuju kako postajemo sve ne zdravija i neaktivnija nacija. Naročito zabrinjava podatak da je čak 92% mladih tjelesno neaktivno. Upravo to Aktivna Hrvatska nastoji promijeniti, te organiziranjem zabavnih i edukativnih zajedničkih treninga potaknuti građane na redovito bavljenje sportom i time promijeniti sliku Hrvatske nabolje.

- Važno je biti aktivan i to iz nekoliko razloga – prvi razlog je svakako zdravlje da koristimo sve benefite koje nam tjelesna aktivnost može donijeti kao primarna prevencija brojnih bolesti. Ovim projektom želi potaknuti na svakodnevnu tjelesnu aktivnost osobe svih dobnih skupina - rekao je Marin Dadić profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. 

IMG 1729Požeške vježbačice i vježbače pozdravili su dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, dr.sc. Damir Knjaz, predsjednik Hrvatske liječničke komore dr.sc. Trpimir Goluža i požeški gradonačelnik Vedran Neferović, a program je vodila Renata Sopek.

Tekst: S.P. Foto: A. Protić