Petak, 06 Siječanj 2017 11:43

Mateo Golić prvorođeni Požežanin u 2017. godini

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GRADONAČELNIK NEFEROVIĆ POSJETIO PRVO ROĐENOG U GRADU POŽEGI -

POŽEGA – Čak četiri dana smo čekali da se rodi prvo dijete, novi Požežanin u 2017. godini. Bit će siromašna godina s djecom, no kako kažu prvo pa muško, možda i obećava. Mali Mateo je prvo dijete Brune i Ivane Golić iz Mihaljevaca.

- Moje prvo dijete Mateo, bio je težak 3.780 grama, dugačak 50 cm, a porod je prošao u redu. Osoblje je bilo dobro i pomoglo mi je. Mateo je dobar, evo i sada spava - rekla je Ivana Golić, rođena Šipura, nezaposlena kao turističko hotelijerski komercijalist. 

Požeško rodilište OŽB ima već niz godina smanjenje broja novorođene djece, tako da je i 2016. godina bila siromašnija za 25 novorođene djece. - Prošle godine na ovom odjelu imali smo 453 poroda, što je manje nego prošle godine. Nadam se da su naše pacijentice zadovoljne. Ja osobno smatram da nema ljepšeg posla nego dočekivati i porađati male bebe. Dočekivati novi život je najljepši posao za mene i ima tu privilegiju, koju sam stekla dugogodišnjim učenjem i radom. Preporučila bih i mladima koji tek dolaze da se bave ovim poslom kao i ja – istakla je dr. med. Nataša Štivić, koja u požeškoj bolnici na odjelu rađaone radi 20 godina.

Malog Matea i majku Ivanu obišao je i požeški gradonačelnik Vedran Neferović, uputio čestitke, a uz cvijeće darovao i tisuću kuna za novorođenog Požežanina, prvog u 2017. godini.

Tekst/foto: Vladimir Protić