Subota, 03 Prosinac 2016 13:14

Drugi „Vinski bal“ vetovačke udruge Veteri Castra

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

UDRUGA VINOGRADARA, VINARA I VOĆARA "VETERI CASTRA" IZ VETOVA -

VETOVO – Iako najmlađa od nekoliko vinogradarskih i vinskih udruga na području Požeštine, sigurno možemo reći da je najaktivnija sa brojnim aktivnostima i nekoliko manifestacija, vetovačka Udruga vinogradara, vinara i voćara „Veteri Castra“. Organizirali su i svoj 2. Vinski bal, za sve članove udruge i prijatelje koji podržavaju članove i rad udruge. Na početku sve je pozdravio predsjednik udruge Branko Jakobović, poznati vinar Požeštine i kutjevačko-vetovačkog vinogorja, te zaželio dobru zabavu svima.

Vinski bal održan je velikoj dvorani Restorana i prenoćišta Schonblick u Vetovu na kojemu je sudjelovalo gotovo dvjesto osoba. Inače udruga broji 70-tak aktivnih članova, a na balu su bili i novi članovi udruge unazad nekoliko dana, koji su se iz posebnog zadovoljstva pridružili u članstvo udruge. Poseban redovni član udruge je i poznati pjevač iz Osijeka, Stjepan JeršekŠtef, koje redovno posjećuje sve aktivnosti udruge, ali i članstvo počasti sa svojom interpretacijom svojih hitova i uspješnica. Tako je i ove godine uz tamburaše Veličke legende Štef otpjevao nekoliko pjesama.

Uz odličnu svečanu večeru, od nekoliko jela, koja je poseban specijalitet imala i prženi kiseli kupus s malo oštrim domaćim kobasicama kao završno jelo večere, organizirana je i bogata tombola. Uz simbolične iznose koji služe za pomoć udruzi, vrlo brzo prodane su sve tombole, a 30-tak vrijednih nagrada koje su uglavnom donirali sponzori i sami članovi udruge, bile su izvučene ždrijebom iz šešira.

Nakon svečane večeri plesni podij bio je zauzet do kraja, a nije nedostajalo ni slavonskog bećarca i kukunješća. Naravno da su se pila samo vina vetovačkih vinara, koja se polako penju na ljestvici kvalitete, te na nekoliko prestižnih natjecanja dobivaju vinske nagrade za kvalitetu.