Četvrtak, 01 Prosinac 2016 17:16

Ulaganjem vrijednim 120 tisuća eura postali destinacija zanimljiva i turističkim agencijama

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NOVOIZGRAĐENIM SMJEŠTAJNIM KAPACITETIMA "ZLATNI LUG" UPOTPUNIO 50 KREVETA U SVOJOJ UGOSTITELJSKOJ PONUDI

DONJI EMOVCI – OPG Pandžić novim ulaganjima je proširio svoju ugostiteljsku i turističku ponudu, te na lokaciji u Donjim Emovcima zaokružio ponudu od 50 kreveta uz kompletan restoranski dio, vinski podrum, zabavu, sportske terene i bazen. – Mi smo sada postali interesantni i turističkim agencijama, jer do sada nismo bili ozbiljni ponuđači, jer nismo imali smještaj bar za jedan autobus, do 50 putnika turista. Ovim novim ulaganjem vrijednim 120 tisuća kuna i adaptacijom još jedne kuće mi smo dobili dodatnih 20 smještajnih jedinica, ali i poboljšali svoju ugostiteljsku ponudu. Proširili smo restoranski dio, uredili vinski podrum za kušanje vina i domaćih suhomesnatih specijaliteta, osigurali sportski i rekreacijski dio, dječje igralište, Sala Vilarednevni boravak u slučaju lošeg vremena s raznim igrama i izgradili bazen. Sada smo ponudili priču i boravak koji ima organiziranu ponudu kroz cijeli dan, te smještaj i za veće grupe - istakao je ThomasHeinz Pandžić, te dodao da im zbog raznih zakonskih prepreka nije do sada omogućen pristup europskim sredstvima, te su sada prišli organizaciji društva s ograničenom odgovornošću, d.o.o. „Zlatni lug“ kojim će kao tvrtka moći konkurirati na europske fondove i sredstva u daljem razvoju, a toga dosta imaju u planu. Tvrtka će se baviti isključivo ugostiteljstvom i turizmom, a bit će u vlasništvu obitelji Pandžić.

- Trenutno se na lokaciji našeg imanja na Emovačkom Lugu radi veliko jezero za kupanje, uređuje kamp odmorište koje će do godine do svibnja biti gotovo, kakvih u Slavoniji ima vrlo malo, te nam kroz Slavoniju rijeke turista samo prolaze i odlaze u dalje destinacije. Svakako im moramo zadržati, dan ili dva, vikend, ili i tjedan dana. Ovim našim proširenjem i grad Požega je dobila puno za svoje manifestacije koje organizira i nikada nije bilo dostatno smještajnih kapaciteta. Naša želja je da ponudimo boravak turistima svih 365 dana u godini – dodaje Thomas koji je već i prije imao planove urediti skijališnu stazu s vučnicom za zimu, a i veliko lovište na nekoliko desetaka hektara za organizirani lov, ali i razgledanje divljači. Već prije je postavljena i poučna staza za mogućnost škole u prirodi i edukaciju turista o flori i fauni ovog kraja. U dosadašnjem turističkom razvoju nekoliko puta su koristili manja, ali bespovratna sredstva HTZ-a za razvoj, no do europskih sredstava nisu za sada došli zbog apsurda. Zbog velikih ulaganja koja su radili isključivo svojim sredstvima, nisu bili dohodovni, ulaganja su bila veća od prihoda, pa su ih svrstali među gubitaše, iako su ulaganja bez kredita. To je još jedna od nelogičnosti s kojom se susreću naši poduzetnici.

Na otvorenju novog objekta okupili su se brojni gospodarstvenici Požeštine, prijatelji obitelji Pandžić, a svoje zadovoljstvo izrazila je i direktorica TZ grada Požega, Silvija Podoljak. – Važno nam je da se na ovom kontinentalnom dijelu vodi briga za povećanje smještajnih kapaciteta, jer u gradu Požegi je manjak kreveta. Ova priča ujedinila je ponudu za jedan autobus gostiju, iako je sve više individualnih posjetitelja na ovom našem području. Ovo je već dokazani turistički potencijal, koji se stalno proširuje i daje nove potencijale, nižu nove turističke proizvode. Uvijek se može i više i ovdje očekujemo i pomoć Hrvatske turističke zajednice u pomoći kontinentu i Slavoniji o kojemu svi govore. Potencijal koji imamo je već veliki, ali ga se mora više promovirati da ga turisti prepoznaju.