Utorak, 29 Studeni 2016 12:34

Advent u Požegi „Podijeli ljubav"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRAD POŽEGA PRIPREMA BOGAT PROGRAM ZA NADOLAZEĆE BLAGDANE -

POŽEGA - Koncerti, kazališne predstave, radionice, tribine i sajmovi samo su dio bogate ponude ovogodišnjeg Adventa u Požegi, simbolično nazvanog „Podijeli ljubav“. Program je službeno započeo prošle subote kada je zapaljena prva svijeća na adventskom vijencu na Trgu sv. Terezije Avilske, a nastavit će se sve do kraja godine. Što nas točno očekuje u Požegi u ovom blagdanskom periodu predstavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Vedran Neferović i direktorica Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak.

- Tijekom dvanaestog mjeseca, u ovo vrijeme prije Božića i Nove godine, Turistička zajednica Grada Požege osmislila je bogat program s koncertima i događanjima. Uz one tradicionalne ima i novih sadržaja pa pozivam sve Požežanke i Požežane da u prosincu doista budu na našim događanjima i da „podijele ljubav“ kako smo i nazvali cijeli program – poručio je gradonačelnik Vedran Neferović poželjevši svim sugrađanima da u ugodnom ozračju i dobrom raspoloženju provodu nadolazeće blagdane.

Posebno mjesto u programu svakako zauzima Adventski sajam koji će se održati od 21. do 24. prosinca na Trgu sv. Terezije Avilske, na kojemu će svoje proizvode i rukotvorine izložiti više od trideset izlagača, uz bogat popratni program.

- Ove godine imat ćemo niz kreativnih radionica, od izrade božićnih aranžmana, decoupage dekorativnih radionica i izrade božićnih ukrasa. Sve počinje 21. prosinca u 12 sati kada će Glazbena radionica „Nota“ održati veliki božićni koncert „Božić u notama“, potom 22. prosinca u 10,30 sati DV „Radost“ održat će glazbeni program, dok je 17 sati podjela Betlehemskog svjetla mira u organizaciji Odreda izviđača Požega. Od 10 sati 23. prosinca počinje Božićna priča Dječjih vrtića Požega, a u organizaciji MK „Independent“ mališane će darivati moto mrazovi. U organizaciji Obrtničke komore Požeško – slavonske županije i Udruženja obrtnika grada Požege na sam Badnjak, 24. prosinca organiziran je požeški Badnji ručak, a za taj je dan pripremljena i vožnja kočijom – najavila je Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege.

Cjelokupni program Adventa uz Požegi možete pogledati ovdje.

Tekst/foto: Vladimir Protić