Utorak, 18 Listopad 2016 15:48

Pisac Slaven Kustura predstavio slikovnicu “Vilenjakov potok”

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KNJIŽEVNI SUSRET U OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA -

POŽEGA - Osnovnu školu “Antuna Kanižlića” posjetio je pisac, pjesnik, tatto majstor i bubnjar Slaven Kustura iz Županje kako bi učenicima trećih i četvrtih razreda predstavio svoju slikovnicu “Vilenjakov potok”.

IMG 52856464“Vilenjakov potok” kratka je ilustrirana priča o ljudskom nemaru prema prirodi. Prozračne, gotovo vilenjačke ilustracije potpisuje Ivona Komorčec, a za izlazak ove eko priče u javnost, baš u takvom obliku, najviše je zaslužna Gradska knjižnica Županja i njen ravnatelj, prof. Jurica Buljan, naglasio je autor Slaven Kustura tijekom druženja s dobro raspoloženim malim Požežanima.

- Imao sam svojih književnih uradaka i romana prije koji su se bavili malo ozbiljnijim temama, a ova slikovnica plod je rada dobre ekipe. Pokazala se kao odlično štivo u očuvanju okoliša. Kod nas je u Županji kod stare škole napravljeno smetlište, deponija, dosta lokalnih tvornica izbacuje otpad u Savu tako da se uništava i flora i fauna. Šećem sa psima svakodnevno i razmišljao sam gdje bi djeca mogla za nekih 20-tak godina šetati svoje pse ako se IMG 5292ovako nastavi? Neće biti zelenih površina već samo pustoš i tako sam se odlučio za ovu tematiku - rekao je Slaven.

Mladom autoru i pisanje i tetoviranje i bubnjevi predstavljaju zadovoljstvo i kaže, važno je voljeti to što radiš i raditi to s punim srcem.

Tekst/foto: Vanja Protić