Nedjelja, 28 Kolovoz 2016 12:08

"We will rock you" za početak Aurea Festa

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OTVORENO GLAZBENO PRIJEPODNE U ŠETALIŠNOJ ZONI - 

POŽEGA - U sklopu Aurea Festa u nedjelju je organizirano otvoreno glazbeno prijepodne pod nazivom „Sretna dolina“ u organizaciji Glazbene radionice Nota koje je okupilo nekolicinu malih i velikih Požežanki i Požežana.

Zamisao je bila okupiti što veći broj glazbenih amatera, glazbenih entuzijasta, glazbenih profesionalaca i zaljubljenika u glazbu u jednoj tematskoj cjelini. Kako je rekao Luka Samardžija, koordinator inicijative "Sretna dolina", želja im je obaranje Guinnessove knjige rekorda u najmasovnijem izvođenju jedne pjesme. Danas su se odlučili za pjesmu grupe Queen We will rock you koju su svi zajedno odsvirali i otpjevali.

- Nakon izvedbe pjesme ostatak prijepodneva pješačka zona bila je dodijeljena glazbenicima za slobodni glazbeni izražaj. Na taj način upotpunili smo doživljaj druženja u centru grada, popularnu nedjeljnu špicu. Konačni cilj ove inicijative je da se u periodu od tri godine obori Guinnessov rekord u najmasovnijem izvođenju ove pjesme - zaključio je Samardžija.

U Guinnessovu knjigu su već upisani neki rekordi, a to je najveći bend koji sadrži sedam i pol tisuća ljudi, a najveće pojedinačno izvođenje glazbe, a da nije himna je 911 ljudi. Inicijatori računaju da bi u tri godine mogli doći do malo ispod deset tisuća ljudi što je za Požegu zanimljivo.

Ovu neobičnu inicijativu mladih glazbenika podržao je i požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

- Zahvaljujem se glazbenoj radionici „Nota“ koja je sa svojim jutarnjim programom otvorila sva ona događanja koja će se tijekom idućih tjedan dana odvijati u Požegi. Želim da postignete svoj cilj i da mi u Požegi uspijemo oboriti rekord za Guinnessovu knjigu rekorda i da vi budete ti koji ćete po tome biti prepoznatljivi, a samim time i naš Aurea Fest – poručio je gradonačelnik Neferović.

Centralni događaj zabilježen je video zapisom i dronom kako bi se mogao prikazivati na YouTubeu i time još više popularizirati.