Petak, 26 Kolovoz 2016 10:51

Uljepšavaju sivilo betona Petlje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGE DJECE BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA PAKRAC OSLIKALA NOVI GRAFIT U PAKRACU -

PAKRAC - Članovi Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac završilli su novi grafit na Petlji. 

- Svake godine za 19. kolovoza kada se obilježava obljetnica napada na Pakrac, odlučimo ukrasiti grad oslikavši neku površinu. Ove godine smo malo kasnili jer smo dugo čekali suglasnost za oslikavanje. Ideja za ponovno oslikavanje Petlje došla je od gradonačelnice gospođe Anamarije Blažević. Ideju smo objeručke prihvatili budući da smo na Petlji napravili već dva grafita proteklih godina. Ovaj grafit je nešto "manji" od ostalih s dimenzijama od 3m x 1m – istaknuo nam je Krešimir Novinc, predsjednik Udruge.

Grafit prikazuje natpis "Pakrac" grafitnim slovima s kosom crvenom i bijelom crtom te plavim slovima s crnim okvirom što simbolizira zastavu Republike Hrvatske i boje grada Pakraca. Radovi su trajali 3 dana u popodnevnom terminu. U izradi je sudjelovalo 15-ak članova Udruge.

- Zahvaljujemo gradu Pakracu koji je potpomogao izradu grafita te Hrvatskim cestama koje su izdale suglasnost za radove. Sivilo betona Petlje nastavit ćemo i dalje ukrašavati i osvježavati kistom i bojama u narednim godinama – dodao je Novinc.

Tekst: Lana Protić Malbašić Foto: Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac