Četvrtak, 17 Prosinac 2015 13:00

Humanitarna priča za pomoć djeci za odlazak na terensku nastavu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

4. TRADICIONALNI BOŽIĆNI SAJAM U OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA -

POŽEGA – Osnovna škola Antuna Kanižlića i njeni učenici i nastavnici i ove godine po četvrti puta u školskom dvorištu organizirali su Božićni sajam. Sajam je i ove godine organiziran zbog humanitarnog djelovanja za pomoć učenicima škole za odlazak na terensku nastavu i izlete.

- Uloga ovog sajma je pomoć učenicima slabijeg imovinskog stanja. Prvi puta ove godine sajam je organiziran u okviru djelovanja naše Školske zadruge „Pčelica“. Učenici su izrađivali razne božićne ukrase, drvene igračke, plastelin, svijeće, balzame, kreme i dr. pod izbornom nastavom iz redovnih nastavnih predmeta. Uključena su sva djeca u školi, a djeca sudjeluju i u ovom humanitarnom djelu zajedno s svojim roditeljima kupnjom tih predmeta. Djeca vole pomagati i već prošle godine s sredstvima od sajma u svakom razredu smo pomogli dvoje ili nekoliko djece za odlazak na izlet - rekla je voditeljica projekta Renata Marinić, nastavnica tehničke kulture.

U cijeli projekt uključile su mame i bake koje su ispekle ukusne kolače, a nastavnici i učenici su na sajmu pripremali tople napitke, pekli palačinke, fritule… Sajam se održavao cijeli dan a posjetili su ga u većem broju roditelji učenika i građani Požege. Sajam je posjetio i djed Božičnjak.

Tekst/foto: Vladimir Protić