Srijeda, 21 Svibanj 2014 14:26

Enjingija iznenadili s velikom tortom za 74. rođendan

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

20. OBLJETNICA VINSKOG PODRUMA U HRNJEVCU  -

HRNJEVAC – Krenuo je sa izgradnjom još u vrijeme Domovinskog rata, ponesen zanosom državnosti, želeći napraviti nešto za sebe, svoju obitelj i svoju državu. Onda kada su mnogi odlazili put inozemstva, Ivo Enjingi krenuo je u najveću investiciju i svoj veliki poduzetnički poduhvat. – Evo i danas mnogi me pitaju, nakon 20 godina, tko je radio ovaj podrum, a moram reći da sam bez mnogo razmišljanja taj posao ponudio tvrtki Jul-com i mom prijatelju Zvonku Čorku. Evo vidite nigdje nema niti jedne pukotine, sve je izvrsno sagrađeno, no tome čovjeku nisu dali da radi, upropastili su ga jer je pošteno radio – rekao je Ivo Enjingi ponavljajući uvijek brojne primjere u kojima su kako kaže sve do sada nakaradne vlasti upropastile državu, te još jednom istakao svoje nepovjerenje u politiku i političare.
No njegov zanos i dalje traje, on i dalje uvijek kroči naprijed, osvaja nova tržišta sa svojim vinima i uvijek nas iznenađuje sa nekim novim vinom, nekom novom kupažom koja je negdje u Londonu, Parizu ili nekom ekonomskom centru osvojila neku od prestižnih nagrada. Proslava 20. obljetnice otvorenja vinskog podruma poklopila se i s 74. rođendanom Ive Enjingija, pa je to bilo dvostruko slavlje gdje su se okupili brojni uzvanici. Sve goste pozdravio je a posebno istakao i dobru suradnju s Ivom Enjingijem još od pokretanja požeškog festivala, požeško slavonski župan Alojz Tomašević. – Zajedno smo radili na tome da se festival ponovno pokrene, a onda čak završili i u zatvoru – istakao je Tomašević, koji smatra da se danas ponovno moramo pokrenuti za opstanak Slavonije, za ostanak mladih ljudi, jer i onda u početcima Domovinskog rata pravi ljudi su ostajali i radili, ratovali i gradili, da bi danas to sve došlo u pitanje i mladi ponovno odlaze zbog ekonomskih razloga.
Osim tamburaškog sastava Žute dunje iz Nove Gradiške i Castruma iz Kaptola posebnu čast imali smo slušati Veru Svobodu, koja je došla na ovaj rođendan i sa svojim glasom počastila Ivu za njegove obljetnice. Za svog prijatelja pjevao je i Stjepan Jeršek Štef, a ispunila mu se i želja da po prvi puta zajedno zapjeva sa legendarnom Verom Svobodom. Enjingija su posebno iznenadili i sa velikom tortom za njegov 74. rođendan, naravno sa grožđem su mu ispisali godinu, sa grožđem oko kojega se vrti njegov cijeli život.