Subota, 30 Studeni 2013 17:03

Projekt "Raspjevane Latice" djeci s posebnim potrebama

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PAKRAČKA GLAZBENA ŠKOLA DOBILA NAGRADU NACIONALNE ZAKLADE ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA  -

PAKRAC – Osnovna glazbena škola Pakrac dobitnica je priznanja i nagrade za volonterstvo "Otisak srca" koju dodjeljuje Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Nagradu su zaslužili za projekt pod nazivom "Raspjevane Latice" koji je usmjeren prema Udruzi djece s posebnim potrebama "Latica". - Već neko vrijeme smo u kontaktu s udrugom "Latica" i njihova djeca dolaze ovdje u školu pa kada je iz Zaklade došao dopis o akciji za najinovativniju volontersku inicijativu, odlučili smo se javiti. Program je vezan uz dva datuma kada će se konkretno i provoditi a to su 5. prosinac Međunarodni dan volontera i 21. ožujak kada se obilježava Dan djece s posebnim potrebama – rekla je Alfreda Petani Grafina, ravnateljica pakračke Glazbene škole.
alfredalipU sklopu projekta "Raspjevane Latice" 5. prosinca će se održati radionica izrade glazbenih instrumenata od recikliranih materijala koje će prethodno prikupiti djeca, učenici glazbene škole. U ožujku na Dan djece s posebnim potrebama održat će se koncert za članove "Latice" a organizirat će se i izložba radova s radionice u prosincu. Ti će radovi biti darovani Udruzi "Latica". - Koliko će djece sudjelovati u radionici još ne znamo jer prijave traju sve do petka ali, već sada mogu reći kako je interes veliki. Inače, treba reći kako ćemo novac koji smo dobili za nagradu dijelom utrošiti za potrebe organiziranja radionice a dio ćemo odvojiti za nabavu razglasa za potrebe škole – dodala je Alfreda.
Za nagradu "Otisak srca" prijavljeno je bilo 25 osnovnih škola iz cijele Hrvatske a nagrađeno ih je deset: iz Osijeka, Antunovca, Petrinje, Metkovića, Domašineca, Kostanja, Gvozda, Nuštra i Zagreba. - Među nagrađenima je jedino naša škola – glazbena škola. Ujedno, mi smo jedina glazbena škola koja je do sada dobila nagradu Nacionalne zaklade i na to smo jako ponosni - naglasila je ravnateljica.