Ponedjeljak, 25 Studeni 2013 10:13

Požega drugi puta domaćin ove godine

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

AVIOMODELARSTVO: 5. POŽEGA INDOOR OPEN 2013.  -

POŽEGA – Po drugi puta ove godine požeški aviomodelari i Letački klub Bumbar bili su domaćini jednog natjecanja, ovog puta 5. Požega Indoor Open natjecanja aviomodelara za Kup Hrvatske, dok je u ožujku ove godine bilo organizirano prvenstvo države. Na ovom natjecanju koje se održalo u dvije klase F1N i F1N-150 u kategorijama juniori, osnovnoškolci i seniori sudjelovalo je 62 natjecatelja iz Zagreba, Karlovca, Zaprešića, Osijeka, Kutine, Čeminca i Požege, te natjecatelji iz Nove Pazove u Srbiji. Natjecanje je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović ističući da će klub u budućnosti imati veću potporu i kroz Zajednicu tehničke kulture Požega.

IMG 3105525555U klasi F1N Letački klub Bumbar imao je 4 predstavnika a u seniorima je Zoltan Bartaky osvojio 4. mjesto, u juniorima Dubravko Lukačević 8., a Filip Kojanović 9. mjesto, dok je u kategoriji osnovnoškolaca Josip Lukačević zauzeo 9. mjesto.
U klasi F1N-150 u kategoriji seniora Zoltan Bartaky zauzeo je 9. mjesto, u kategoriji juniora Filip Kojanović 11. mjesto, a Dubravko Lukačević 12. mjesto, te u kategoriji osnovnoškolaca Josip Lukačević 13. mjesto.
IMG 3108888888888- Požeški letački klub djeluje već 10 godina a natječemo se 6 godina i do sada je dvije godine bio ekipni prvak Hrvatske. Ove godine imamo nešto slabije rezultate, jer smo se više bavili organizacijom natjecanja nego samim treniranjem i usavršavanjem modela – istakao je predsjednik kluba Zoltan Bartaky.
Ukupni pobjednik s najviše bodova, koji je ostvario najduža vremena svojih letjelica u zraku u obje klase je Vilim Zobec iz Aviomodelarskog kluba Karlovac, a najuspješniji klub bio je Modelarski klub Zaprešić s najviše osvojenih medalja i pehara.