Ponedjeljak, 28 Listopad 2013 10:01

Živjeti zdravo u sklopu Zdravstvenog odgoja

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PRVAŠIĆI U POSJETU KOD STOMATOLOGA -

Prvi razred je veliki korak u djetinjstvu svakog od nas. Početak je to našeg formalnog obrazovanja, ali i odgoja. Zato posljednje dvije godine poseban naglas je na  Zdravstvenom odgoju koji je oduvijek bio dio programa našeg obrazovnog sustava. Jedna od tema Zdravstvenog odgoja za 1. razred osnovne škole je Osobna higijena - Higijena zubi i usne šupljine u modulu Živjeti zdravo, koja se po preporuci ministarstva održava u suradnji s lokalnim stomatolozima.PRVAČIĆI KOD STOMATOLOGA

Upravo to je bio povod da prvačići PŠ Brodski Drenovac, OŠ fra Kaje Adžića iz Pleternice, u pratnji svoje učiteljice posjete stomatološku ordinaciju dr. Ane Bogović u sklopu Doma zdravlja u Pleternici.  Ljubazna i draga stomatologinja dr. Ana svesrdno je primila prvačiće i pojasnila im zašto je važno čuvati i brinuti se o svojim zubima. Nakon toga svakom učeniku je zasebno pregledala zubiće jer je to dob kada djeci gube svoje prve zube i dobivaju trajne zube. Velika hrabrica se iskazala Tara Ferković, mala prvašica, koja je doktorici dopustila da joj izvadi vrlo klimav mliječni zub. Svaki hrabri prvačić je za hrabrost dobio stomatološku diplomu.

Ovaj posjetje pokazatelj kako škola učestalo surađuje sa svim ustanovama lokalne zajednice i tako doprinosi odgoju i obrazovanju učenika.